Změna ve Fialově vládě: Neviditelná ministryně Langšádlová odstupuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Změna ve Fialově vládě: Neviditelná ministryně Langšádlová odstupuje!

Helena Langšádlová (TOP 09)
Helena Langšádlová (TOP 09)  (Facebook - H. Langšádlová)

Vládní kabinet se už poosmé mění. Delší dobu se šuškalo, že vedení TOP 09 není spokojeno s výkony ministryně pro vědu a výzkum Heleny Langšádlové (60). Její osud ve vládě byl zpečetěn včera, kdy sama oznámila rezignaci – prý kvůli zpackané komunikaci s veřejností. A to přesto, že se za ni postavili akademici i vědci.

Langšádlová získala za dva a půl roku ve vládě mezi svými stranickými kolegy pověst »neviditelné ministryně«. A to jí zlomilo vaz. Ve středu se sešlo předsednictvo TOP 09 a včera strana ohlásila, že Langšádlová podá demisi. Prý z vlastního rozhodnutí. „Helena připouští, že více úsilí věnovala samotnému obsahu práce než její následné prezentaci navenek. I to je ale součástí práce ministryně,“ uvedla šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (39) a Langšádlové poděkovala za její úsilí. „Chtěl bych jí poděkovat nejen jako kolega, ale hlavně jako kamarád,“ dodal ministr zdravotnictví a vicepremiér za »topku« Vlastimil Válek (63).

Pekarová Adamová: Langšádlová jako ministryně věnovala méně úsilí prezentaci práce navenek. Průzkumy nepřeceňuji

Video se připravuje ...

Langšádlová sama připustila, že se jí prezentace vlastní práce nedařila. Té ale udělala dle svých slov hodně. „Za mnou a mým týmem je obrovský kus odvedené práce a za touto prací si stojím. Udělali jsme toho maximum. Ale tím to pro mě končí,“ řekla Aha!. Vědní politiku není dle ní snadné prezentovat lidem. „Mrzí mě, že se nám to nedařilo více vysvětlovat veřejnosti. Doufám, že to kolega zvládne třeba líp,“ popřála. Nejdůležitější prý je, aby její nástupce dokončil rozdělanou práci.

KDO JI NAHRADÍ?

O tom, jakého nástupce si TOP 09 vybere, nechtěli členové vedení spekulovat. „K možnému nástupci se nebudu vyjadřovat, nejdříve to musí probrat předsednictvo,“ řekla na brífinku Pekarová Adamová. Po novém ministrovi bude strana požadovat, aby dotáhl všechny započaté projekty. Na jméno čeká i premiér. „O nástupci bych chtěl mít jasno příští týden,“ uvedl pro Aha! šéf vlády Petr Fiala (59, ODS). V médiích se spekuluje o místopředsedovi TOP 09 Matěji Ondřeji Havlovi (37). Také se šušká, že by mohlo jít o člověka z akademické či vědecké sféry – nestraníka.



Přečtěte si
pravlast
27. 4. 2024 • 16:21

Nejkrásnější pucha-ro*pucha-ro bude chybět vtipálkům a estétům.
IQ nelze hodnotit.

hejhej
26. 4. 2024 • 08:12

Zbytečné ministerstvo se zbytečnou ministryní . Ta osoba rozumí vědě jako koza petrželí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.