Hlavní obsah

K narozeninám dostala letenku. Překvapením nebyla jen cílová destinace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potěšit nejen obdarovanou, ale nejspíš i samu sebe se rozhodla Londýňanka, která vzala svou nejlepší přítelkyni na narozeninový výlet. Nejenže jí předem neřekla, kam spolu poletí, ale přichystala si pro ni i další překvapení ve formě formátu letenky. A ostatní cestující se nestačili divit, stejně jako ostraha.

Check-in na letišti v Lutonu s letenkou vytištěnou na obrovském papíruVideo: Caters News/Patrycja Anna Lis, AP

 
Článek

Patrycja Anna Lisová, která má úsměvný dárek na svědomí, je nejspíš velká šprýmařka. Když totiž pro svou kamarádku Moniku Adrianu Czurovou připravovala narozeninový výlet s překvapením, jedno v podobě cílové destinace se jí zdálo málo, a tak se rozhodla předání letenky ještě více okořenit.

Když oslavenkyně dorazila na letiště Londýn-Luton, dostala už na první pohled nestandardní bílý papír.

Větší než malá letenka

„Tady máš letenku,“ ozývá se anglicky ve videu agentury AP pobavený hlas, zatímco tmavovláska v kožené bundě zas a znovu rozkládá papír stále větších rozměrů. Pak už zní z nahrávky téměř výhradně pobavené chichotání.

Žena se vplížila do letadla bez letenky. Po přistání ji hned zadrželi

Cestování

Lisová totiž nechala vytisknout letenku ve formátu A0, který má rozměry 84,1 cm × 118,9 cm. „Ó můj bože,“ reaguje obdarovaná oslavenkyně a míří s letenkou, jež je velikostí srovnatelná s výškou sedmiletého dítěte, směrem k bráně. Následně ji pobaveně drží před sebou na eskalátorech.

Na záběrech letenky je vidět datum 21. března 2024, zkratka letecké společnosti Wizz Air a cílová stanice UNK. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o zkratku regionálního letiště Unakleet na Aljašce a aerolinky do Spojených států amerických vůbec nelétají, zjevně byly vytištěné údaje jen dalším vtípkem. Pravou cílovou destinaci se tak Monika dozvěděla až při nástupu u odletové brány, divákům však zůstala utajena.

„Předběhly jsme polovinu řady, než jsme byly odkloněny stranou. Všichni se na nás usmívali a smáli se,“ řekla Patrycja s tím, že když procházely letištěm s obrovským kusem papíru, nezůstaly bez povšimnutí ochranky. Vše se ale rychle vysvětlilo a ženy mohly pokračovat směrem k narozeninovému dobrodružství.

Anketa

Líbil by se vám podobný dárek k narozeninám?
Určitě, jsem pro každou legraci a miluji cestování.
72,2 %
Možná, záleželo by, kam se letí.
3,2 %
Letenka s překvapením je dobrý nápad, ale vadila by mi pozornost okolí.
9 %
Určitě ne, překvapení nejsou nic pro mě, obzvlášť v kombinaci s cestováním.
15,6 %
Celkem hlasovalo 11280 čtenářů.

Omylem koupil letenku na domáckou podobu jména, stálo ho to 70 tisíc

Cestování

Britové „vypili“ letadlo do půl hodiny po startu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám