Hoe overleefde Moldaver in Fallout voor meer dan 200 jaar? Fans hebben theorieën

Computer says no.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

De Fallout televisieserie heeft een aantal nieuwe theorieën van fans opgeleverd, zoals over het mysterieuze serum van de Snake Oil Salesman. Terwijl we keken naar wat we mogen verwachten van Seizoen 2, ontstond er een nieuwe discussie: wie van de hoofdpersonages is eigenlijk een synth?

Waarschuwing: spoilers voor Fallout Seizoen 1 en Fallout 4 volgen.


Fans van de games hebben vast al een groot aantal personages, facties en iconische beesten uit de games gezien. Een opvallende afwezige zijn de synths van Fallout 4, wat zich negen jaar eerder dan het eerste seizoen afspeelt, namelijk in 2287.

Synths zijn synthetische mensachtigen die zijn gebouwd door de Institute, een van de belangrijkste facties uit Fallout 4. Nieuwere modellen zijn haast niet te onderscheiden van mensen en in Fallout 4 zijn inwoners van de Commonwealth vervangen als onderdeel van spionagetactieken. Hoewel Fallout 4 zich in een ander gebied afspeelde, is de kans groot dat synths zich naar de andere kant van de VS hebben verplaatst.

Nick Valentine, a synth companion in Fallout 4.
Nick Valentine, een synth companion in Fallout 4.

Dat betekent waarschijnlijk dat synths al verstopt zitten in Fallout Seizoen 1. Inderdaad, sommige fans geloven dat Moldaver een synth is. Ze heeft de nucleaire apocalyps overleefd en was daarna nog meer dan 200 jaar aanwezig terwijl ze niet het gedrag van een ghoul vertoonde.

"Markeer dit bericht, het zal ofwel onthuld worden dat degene die van haar is overleden slechts een kloon/synth kopie was en niet het origineel, of misschien is ze een soort ghoul en was ze langzaam aan het genezen terwijl ze deed alsof ze was overleden," zei X/Twitter-gebruiker @fatedwanderer84.

Sarita Choudhury, die Lee Moldaver in Fallout speelde, heeft inderdaad al gehint naar een terugkeer ondanks haar klaarblijkelijke dood tegen het einde van het eerste seizoen. In een recent interview met Nerdist werd ze gevraagd om uit te legen hoe Moldaver het overleefde. Ze heeft geantwoord: "Ik kan dat niet, maar ik hou van jullie voorspellingen en jullie kunnen het goed uitzoeken, denk ik. Maar nogmaals, het hangt samen met dat ze een wetenschapper is. Het feit dat ze cold fusion creëerde doet me vermoeden dat ze uit kan zoeken hoe ze moet blijven leven."

De tease zou kunnen kloppen met de mogelijkheid dat Moldaver een synth of kloon is van Miss Williams, de vooroorlogse naam van het personage in de flashback scènes. Sommige fans geloven dat andere personages zoals Hank, Maximus en zelfs Lucy ook een synth zouden kunnen zijn.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Fallout 4

Bethesda Game Studios | 10 november 2015
  • Platform
  • PC
  • XboxOne
  • PS4
  • XboxSeries
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties