České dráhy v zisku 3,8 miliardy... Zdražení? Prý jen kosmetické | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

České dráhy v zisku 3,8 miliardy... Zdražení? Prý jen kosmetické

Jízdenka od Českých drah.
Jízdenka od Českých drah. (Profimedia.cz)

Jsou na tom nejlépe od roku 2008. České dráhy (ČD) včera představily hospodářský výsledek za loňský rok. Ten byl 3,8 miliardy korun a dopravce slibuje modernizaci i to, že zdražovat bude maximálně kosmeticky.

3,8 miliardy korun, což je o 3,4 miliardy korun lepší výsledek oproti předchozímu roku,“ řekl včera šéf společnosti Michal Krapinec. Podle něj jsou ty tam pandemické ztráty, ČD tak mohou modernizovat a investovat. „Třeba v následujících 10 letech 160 miliard korun do obnovy vozového parku, přes 6 miliard do nových hal a opravárenských center,“ vypočítal Krapinec.

Státních dopravce také zodpověděl otázku týkající se všech cestujících: Ceny jízdného se letos zásadně nemění! „Vrátíme se ke ‚kosmetickému‘ zdražení o jednotky procent, toho si cestující ani nevšimnou,“ slíbil Krapinec. „Hodně to záleží na vývoji inflace, který je zatím pozitivní,“ dodal Lukáš Svoboda, který je odpovědný za řízení ekonomických útvarů ČD. Ne vše je ale zalité sluncem, společnost trvale řeší obsazení pozic strojvedoucích, v některých regionech je výrazný podstav.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.