Založ si blog

Radšej zdaniť, ako zožrať

Po najnovšom vynáleze slovakistanskej parasociálnej vlády, ktorú si pospolitý ľud slovenský zvolil v hrôze z toho, že z vodovodu potečie namiesto vody LGBTQI, hrôze z toho, že budú musieť zhruba 10 minút bojovať proti ruským „bratom“ a hrôze z všadeprítomných amerických agentov,…. teda dani z cukru, ktorá musí byť, aby sa efektívnejšie bojovalo proti obezite, ktorú cukor spôsobuje z hrubých piatich percent sa v paralelnej realite rozbehla diskusia na tému, čo by sme ešte tak mohli zdaniť, aby sme jak sa hovorí prispeli k zdraviu pospolitého slovenského ľudu.

Obezita, ktorá pustoší svet blahobytu je strašná choroba a už vo svojej najmiernejšej forme spôsobuje vážne problémy, napríklad u mužov taký problém, že si muž nevidí na svoj vercajch pri močení a hrozí netrafenie prúdu do cieľa no a z toho vzniká okrem bordelu aj depresia, ktorá vedie k prejedaniu a obezite. Obézne ženy sa zasa už v miernej forme nevmestia do sedačiek na kolotočoch, ohrozujú cestnú premávku vystrkovaním bokov pri jazde na bicykli, takže na bicykli radšej nejazdia a to vedie kam? no však k obezite. A aby som nebol príliš sarkastický, tak obezita je skutočne dosť problém, akurát ju teda nespôsobujú sladené nápoje. Prvou príčinou v zozname je nedostatok pohybu, ale slovači to nehovorte, lebo slovač by mala dôverovať „odborníkom“ vlády, ktorú si vylosovala.

Po nedostatku pohybu, čo sa dosť zle zdaňuje je najčastejšou príčinou obezity všeobecné prejedanie. To má najrôznejšie príčiny, od Prader-Williho syndrómu, cez poruchu štítnej žľazy po depresiu, ktorú môže človek schytať napríklad z toho, ako mu jeho „sociálna“ vláda obžiera peňaženku. Takže by sme mohli zdaniť nákupy potravín vo všeobecnosti, ak ich týždenná spotreba dosiahne určitú „odborne“ stanovenú hranicu. Zješ 5 kilov žranice – ohrozuješ svoje zdravie, ohrozuješ fungovanie preťaženého zdravotníctva – navaľ prachy.

Alebo môžme zdaniť jednotlivé nutrienty, trebárs tuky, však niekde vo vyspelom svete to už musí fungovať. Bravčový bôčik – 100% zdanenie, slanina 200% daň, husacia masť 300% daň a hneď máme štátne výdavky, teda vlastne zdravie populácie vyriešené.

Bielkoviny síce na zozname príčin obezity nie sú, ale hádam by sa našiel niekto schopný hodiť pečiatku na štúdiu o nebezpečenstve kuracieho mäsa, fazuľovej polievky, prípadne tých marketingových proteínových oblbovákov, z ktorých nerdom generácie alfa určite sami od seba narastú polmetrové bicepsy.

Každopádne daniť sa musí, lebo nie sú peniaze a je len na zástupcoch ľudu pri koryte, ako kreatívne pristúpia v vyciciavaniu svojich poddaných, teda vlastne tých, ktorým pred voľbami sľúbili, že im pomôžu v týchto ťažkých časoch.

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 195932x
Priemerná čítanosť článkov: 3697x

Autor blogu