Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz ke konkrétním spisům

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

žádám, dle InfZ, o poskytnutí informací, a to:

a to u těchto řízení:
a)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)
b)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)
c)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování?
d)
KRPT-...jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)
e)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)
f)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)
g)
KRPT-…jaký je termín pro ukončení prověřování?
h)
KRPT-… jaký je termín pro ukončení prověřování? dále žádám o poskytnutí anonymizovaného záznamu o zahájení úkonů trestního řízení (pokud byl sepsán)“

Odpověď:

Vaši žádost jsme jako povinný subjekt řádně posoudili v souladu s InfZ a poskytujeme následující informace:

K bodu a) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“ uvádíme, že tato je evidována u oddělení hospodářské kriminality územního odboru Frýdek-Místek krajského ředitelství pod č. j. …. Ve věci byly dne ….  zahájeny úkony trestního řízení dle ustanovení § 158 odst. 3 trestního řádu, přičemž zákonná lhůta pro skončení prověřování je stanovena nejméně do …, a to s ohledem na možný postup dle ustanovení § 159 trestního řádu, dle kterého je možné lhůtu prověřování prodloužit a to i opakovaně.  Současně Vám poskytujeme vyžádaný anonymizovaný dokument „Záznam o zahájení úkonů trestního řízení podle ustanovení § 158 odst. 3 trestního řádu“ (č. j. …).

Anonymizace poskytnutého dokumentu byla provedena s ohledem na skutečnost, že obsahem jsou zejména osobní údaje ve smyslu ustanovení § 8a odst. 1 InfZ, a dále také informace, jejichž poskytnutí by mohlo zasáhnout do soukromí osob (osobnosti, projevů osobní povahy). Rovněž bylo při anonymizaci zohledněno probíhající trestní řízení, a to s ohledem na ustanovení § 11 odst. 4 písm. a) InfZ, podle kterého povinné subjekty neposkytnou informace o probíhajícím trestním řízení, nebo týkající se trestního řízení, pokud by její poskytnutí ohrozilo či zmařilo účel trestního řízení, zejména zajištění práva na spravedlivý proces.  

K bodu b) a bodu f) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, jelikož se jedná o zcela shodné č. j. v obou bodech, dále k bodu e) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, uvádíme, že tyto jsou evidovány u oddělení hospodářské kriminality územního odboru Opava krajského ředitelství. V daných věcech nebyly do současné doby zahájeny úkony trestního řízení podle ustanovení § 158 odst. 3 trestního řádu, tedy ani nedisponujeme požadovaným dokumentem, proto takový nelze ani poskytnout. Rovněž z toho důvodu není možné ani určit lhůtu ke skončení prověřování, jelikož takové prověřování podle trestního řádu doposud ani nenastalo.

K bodu c) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, jež je evidována u oddělení hospodářské kriminality územního odboru Opava krajského ředitelství, uvádíme, že zákonná lhůta pro skončení prověřování je stanovena nejméně do ….., a to s ohledem na možný postup dle ustanovení § 159 trestního řádu, dle kterého je možné lhůtu prověřování prodloužit a to i opakovaně. 

K bodu d) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, a k bodu h) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, uvádíme, že tyto jsou evidovány u 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Opava krajského ředitelství. V daných věcech nebyly do současné doby zahájeny úkony trestního řízení podle ustanovení § 158 odst. 3 trestního řádu, tedy ani nedisponujeme požadovaným dokumentem, proto takový nelze ani poskytnout. Rovněž z tohoto důvodu není možné ani určit lhůtu ke skončení prověřování, jelikož takové prověřování podle trestního řádu doposud ani nenastalo.

K bodu g) žádosti ve věci vedené pod „č. j. …“, jež je evidována u oddělení hospodářské kriminality územního odboru Opava krajského ředitelství uvádíme, že fáze prověřování byla ukončena dne …, a to z důvodu zahájení trestního stíhání osoby dle ustanovení § 160 odst. 1 trestního řádu. Nad rámec Vaší žádosti, uvádíme, že věc již byla policejním orgánem ukončena dne … návrhem na podání obžaloby Okresnímu státnímu zastupitelství v Opavě dle ustanovení § 166 odst. 3 trestního řádu.

vytisknout  e-mailem