Hlavní obsah
Sport

Nominace hokejové reprezentace: Vrána? Sázka na nejistotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alex Korolkoff/Unsplash

Přípravný kemp českých hokejistů před blížícím se domácím MS v Praze a Ostravě je v plném proudu. O nominacích ani zdaleka není rozhodnuto, avšak jedno jméno již teď rezonuje v médiích

Článek

Génius, nebo lajdák?

Jakub Vrána není v českém hokeji žádné ořezávátko, naopak je majitelem bronzové medaile z MS 2022, stříbra z MŠ do 18 let z roku 2014 a také s Washingtonem vyhrál v sezóně 2017/18 slavný Stanley Cup.

Na první pohled jde tedy jednoznačně o hráče, který do nominace naší reprezentace patří. Jakub má však v NHL dvě tváře, které dělají starosti nejen lidem v NHL, ale i v české reprezentaci. Ještě v zimě ho nikdo na MS nechtěl.

Kariéra NHL

Vrána do NHL vlétl v sezóně až 16/17, přestože byl draftován jako 13 celkové již o dva roky dříve. Tehdy se však v přípravném kempu Capitals neprosadil a využil možnosti vrátit se do Švédska, kde pro Washington dozrál. V jeho dresu pak strávil 4 úspěšně sezóny.

V té páté však přišel první zlom jeho zámořské kariéry, výrazný pokles formy a nedodržování defenzivních povinností ho stalo místo v sestavě a nakonec i v klubu, který se ho zbavil trejdem do Detroitu.

Pád na dno

Ani zde se však Jakub nedostal do žádné formy a tamní kouč s ním nebyl spokojen. Za dvě sezóny naskočil pouze do 36 zápasu, není tak divu že v dalším ročníku putoval nejen na listinu nechtěných hráčů, ale i na farmu.

Z té mu hodilo lano St. Louis Blues, ve kterém po dlouhé době začal hrát dobře, forma mu však dlouho nevydržela a pakoval se opět na farmu, kde hraje dodnes.

Připojíme li jeho účast v programu NHL pro hráče s psychickými problémy a drogově závislé, je jasné, že jeho nominace je hodně rizikový počin. Nezbývá než doufat, že trenér rulík má své informace a ví co dělá.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/hokej-reprezentace-k-ceskemu-narodaku-se-necekane-pripojil-jakub-vrana-5026886

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Jakub_Vr%C3%A1na_(ledn%C3%AD_hokejista)

https://www.nhl.com/cs/player/jakub-vrana-8477944

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz