Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvěch vstupuje do celé sezony MS na ploché dráze. Jsem dobře připravený, hlásí před startem v Chorvatsku

V chorvatské vesničce Donji Kraljevec startuje o víkendu světový šampionát grand prix na ploché dráze. Česko má znovu v celém seriálu stálého závodníka, kterým je Jan Kvěch, jenž si zde loni vybojoval svou účast. Podle svých slov se cítí být dobře připravený i včetně tří nových motocyklů a má v plánu si hlavně zazávodit a posbírat co nejvíce bodů. Přímý přenos grand prix Donji Kraljevec sledujte na ČT sport Plus v sobotu od 18:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Kvěch před startem sezony MS na ploché dráze

Jan Kvěch si v loňské sezoně vybojoval stálou účast v seriálu mistrovství světa grand prix na ploché dráze. Kromě dalších deseti podniků se tak může těšit i na start před českými fanoušky na pražské Markétě. Sám už je stoprocentně připravený a v dějišti úvodního závodu v Chorvatsku.

"Přes celou zimu jsem se připravoval se svým fitness trenérem a také ve spolupráci s Olympem (Praha), takže fyzicky se cítím velmi dobře," zhodnotil. "Techniku samozřejmě neovlivníme, ale je začátek sezony a máme nakoupeny nové motory, spoustu nových věcí na motorku, takže teď je zkoušíme a testujeme," uvedl k přípravě Kvěch.

"Hodně jsem teď na motorce trénoval, v pátek už vyrážíme do Chorvatska, protože v sobotu od rána už je program, technická přejímka, odpoledne tréninky a závod. Proto musíme jet o den dřív," vysvětlil.

I před svou pravděpodobně nejdůležitější sezonou kariéry zůstal věrný složení svého týmu, který čítá dva mechaniky a bývalého plochodrážního jezdce Filipa Šiteru. "V týmu se nic neměnilo, jsme sehraní. Všechno jsme logisticky promysleli, máme tři motorky, úplně nové na tuto sezonu. Teď už jenom ladíme nedostatky, o kterých víme, že tam jsou," řekl Kvěch.

Cíl pro první závod si však nedává, aby se vyhnul stresu. "Nedávám si žádné konkrétní cíle. Jedu tam závodit a doufám, že posbírám co nejvíc bodů," podotkl.

V sobotu 1. června se pojede na pražské Markétě

Jako každý rok bude hostit jeden z podniků MS grand prix také pražská Markéta. Podle sportovního ředitele Pavla Ondrašíka jsou už teď přípravy těsně před svým zahájením. Staví se mobilní tribuny i podia. "Doufáme, že bude vyprodáno a také že přijde ještě více fanoušků než dříve. Od tří hodin odpoledne, kdy se jedou tréninky, je připraven i doprovodný program a nějaká autogramiáda," uvedl Ondrašík.

Pořadatelé požádali o divokou kartu ještě pro dalšího českého závodníka, jméno však Ondrašík zatím neprozradil. "Doufám, že diváci na Markétě uvidí dva nejlepší české plochodrážní jezdce současnosti," řekl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články