Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

Připomeňme, že světový šampion z roku 2010 se objevil v soutěžním zápase v plné polní naposledy v listopadu roku 2022 v dresu Columbusu. Kvůli opakovaným otřesům mozku však následně na kluziště nemohl a tak během této stále trvající pauzy působil buď jako jeden z členů kladenského realizačního týmu či jako spolukomentátor České televize.

"Na led už mě hlava a zranění nepustí. Teď už to můžu říct oficiálně. Je to součást hokejové kariéry. Všechno jednou končí a něco nového, někdy i krásnějšího, začíná," nechal se slyšet v úterý zprvu pro CNN Prima News Voráček. Také prozradil, že nezůstalo pouze u jednoho otřesu mozku, ale že jich prodělal hned dvanáct. "Čtyři byly takové těžší, osm menších," dodal k tomu.

Než ke zranění došlo, přestoupil do Arizony, respektive Arizona v březnu loňského roku převzala jeho osmiletou smlouvu s Philadelphií, ovšem za tento klub dosud nikdy nenastoupil. Smlouva skončila 18. dubna, tedy v den posledního zápasu Arizony v sezóně.

Následně své předchozí vyjádření Voráček ale pro sport.cz ještě upravil: "Kariéru ještě nekončím, i když to aktuálně vypadá, že na 99 procent už hokej hrát nebudu. To se ale ví už několik měsíců a od té doby se situace nijak nezměnila. Pořád si nechávám otevřené dveře. Nechci končit a pak zase oznamovat, že se vracím," řekl hráč, jenž během celkových 1058 zápasů v NHL nastřílel 233 branek a na dalších 583 přihrál. V play-off NHL pak nastoupil k 49 duelům, v nichž zaznamenal 28 bodů (9+19). 

Dodejme, že za celou dobu svého působení v zámořské soutěži oblékal dresy jen dvou klubů, Philadelphie a Columbusu.

Související

Jakub Voráček

Jágr povolal do kladenského realizačního týmu novou posilu. Voráček pomůže jako mentor

Přestože se hokejovému Kladnu povedlo po třech kolech konečně bodovat, když nad favoritem z Vítkovic na jeho ledě vyhrálo 3:2 po nájezdech, stále jsou Středočeši pasováni do role největších outsiderů extraligy. I proto se majitel Jaromír Jágr rozhodl k posílení realizačního týmu. Zavolal svému kamarádovi a bývalému reprezentantovi Jakubu Voráčkovi, aby právě on pomohl Kladnu coby mentor. Mistr světa z roku 2010, jenž svou kariéru v NHL musel přerušit kvůli zdravotním problémům, nakonec tuto nabídku přijal.
Jakub Voráček

Problémy českých hokejistů v NHL. Po Patrňákovi jsou v karanténě i Voráček s Krejčím

David Pastrňák společně s Ondřejem Kašem působící v Boston Bruins nejsou jedinými českými legionáři v kanadsko-americké NHL, kteří mají v současnosti problém s tím, že se nemůžou zúčastňovat přípravy na restart soutěže kvůli tomu, že musejí být v karanténě. Ten samý problém totiž po těchto Češích má nyní i Jakub Voráček z Philadephie a další český hokejista hrající za Boston David Krejčí. U všech jejich kluby kontsatovaly, že momentálně jsou "zdravotně nezpůsobilí k účasti".

Více souvisejících

Jakub Voráček hokej

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 2 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 2 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy