De Fallout 4 next-Gen update zit vol problemen

"De Bethesda polish."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

De langverwachte next-gen update voor Fallout 4 van Bethesda zit vol problemen op PlayStation, Xbox en pc.

De next-gen versie van de game werd eindelijk uitgebracht op 25 april 2024 (ongeveer 18 maanden na de aankondiging), maar de update van enkele gigabytes werd niet met veel enthousiasme ontvangen.

De Steam-versie van Fallout 4 lijkt het meest geteisterd te zijn door technische problemen, hoewel PlayStation 5-spelers moeite hebben om de update überhaupt te verkrijgen vanwege een beschikbaarheidsfout en verwarrende berichten van Bethesda. Aan de andere kant hebben Xbox-spelers geen toegang tot de Quality Mode van het spel, wat betekent dat ze niet kunnen genieten van een van de belangrijkste onderdelen van de next-gen update: 4K-resolutie op ultra-instellingen.

Dit specifieke probleem werd bevestigd op X door Thomas Morgan van Digital Foundry. "Ik kan bevestigen dat alleen de 60 frames per seconde Performance Mode momenteel werkt. De update heeft een bug."

Image Credit: CSSJAZZ on Reddit
Foto: CSSJAZZ op Reddit

Ondertussen hebben pc-spelers hun weg gevonden naar Steam om talloze problemen met de update te melden. "Veel van de bugs die bestonden en beloofd waren te worden opgelost, zitten nog steeds in de game na de patch," zei Piglet in een review. "Eindelijk de game geüpdatet en geen enkel probleem opgelost", schreef birthdayjesus. "Maar nu werken de mods die ik gebruikte om het te repareren niet meer."

De initiële reactie op de patch notes was ook niet positief. "Verdorie, de lijst met bugfixes is kort," schreef DreamweaverWR op Reddit, een opmerking die 921 upvotes kreeg. "Ik had zeer lage verwachtingen, maar dit is veel minder dan ik had verwacht. Ze hebben bijna geen van de bugs opgelost die mij het meest irriteerden (zoals de VATS-crash en de perceptiebug in Survival, bijvoorbeeld)."

FluffyBunBunKittens mengde zich er ook in. "Het is eigenlijk verbazingwekkend," zei hij. "Nu wacht ik met interesse af welke nieuwe bugs we met deze update krijgen."

Een van deze nieuwe bugs maakt de game ogenschijnlijk onspeelbaar voor sommigen op de Steam Deck. Spelers die de game wel kunnen starten, ondervinden ook tal van problemen, zoals het ontbreken van grafische instellingen, geen launcher, standaardinstellingen op lage kwaliteit, een slechte framerate en meer.

PlayStation-gebruikers zijn ook niet vrij geweest van problemen, hoewel misschien het grootste probleem was om überhaupt toegang te krijgen tot de game. Fallout 4 was gratis beschikbaar via PlayStation Plus voor alle PS5-bezitters van november 2020 tot mei 2023, maar deze versie van de game, noch de versie van de PlayStation Plus Essentials Catalogus, stond spelers toe om gratis te upgraden naar de next-gen update.

In plaats daarvan was een volledige aankoop van $19,99 vereist, hoewel Bethesda al snel bevestigde dat dit een onbedoelde bug was. "We hebben enige verwarring gezien met betrekking tot de gratis Fallout 4 next-gen update voor leden van PlayStation Plus Extra," schreef een communitymanager van Bethesda op de officiële Discord van het bedrijf, die verduidelijkte dat het gratis zou moeten zijn.

Bethesda kon echter geen verduidelijking bieden met betrekking tot de gratis PS5-versie of de PS Plus Essentials-versie, en zei op X dat "we geen informatie hebben" over beide. PS5-gebruikers bleven natuurlijk gefrustreerd achter door de aanvankelijke bug en onduidelijke communicatie.

Degenen die wel in de game konden komen, hebben ook niet de beste ervaring gehad en hebben sociale media gebruikt om hun indrukken te delen. "De Fallout 4 PS5-upgrade ziet er geweldig uit," schreef CSSJAZZ op Reddit, sarcastisch, terwijl ze de opmerking plaatsten naast een video van een gebied met ontbrekende textures.

Image Credit: Unwilling Arsonist on Reddit
Foto: Unwilling Arsonist op Reddit

Reddit-gebruiker pasta_classic plaatste een afbeelding van het scherm van het personage-creatie, waar de standaard man helemaal geen gezicht had. "Genieten van de update," schreef SnoopyTheDog_, die een video plaatste van hun personage dat vastzat terwijl het werd gedood door kakkerlakken.

"Gotta love that Bethesda polish," zei UnwillingArsonist, wiens bericht liet zien dat zelfgemaakte wapens in de update ook textures missen en verschijnen als zwevende rode uitroeptekens in de wereld.

De problemen komen als een zure noot in wat anders een heropleving van Fallout is geweest, aangewakkerd door de geprezen serie. Een enorme stijging in de populariteit van Fallout 4, de multiplayer-toegang Fallout 76 en andere games in de franchise zorgde er zelfs voor dat de populaire modding-website NexusMods worstelde, en Fallout 76, ooit universeel bekritiseerd, zag één miljoen spelers inloggen op één dag na de release van de show.


Sjaak is redacteur bij IGN Benelux. Hij is vooral te vinden achter zijn pc, waar hij zijn tijd en geest opoffert aan meedogenloze games als League of Legends, Dota 2 en Overwatch.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Fallout 4

Bethesda Game Studios | 10 november 2015
  • Platform
  • PC
  • XboxOne
  • PS4
  • XboxSeries
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties