Hlavní obsah

Při nehodě na Plzeňsku utrpěly zranění dvě děti. Na místo letěl vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borovno

Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne na jižním Plzeňsku. Mezi Borovnem a Míšovem se srazila dvě auta. Záchranáři ošetřili třináctiletého chlapce a asi osmnáctiletou dívku, kteří utrpěli středně těžká zranění. Oba skončili v nemocnici, mladšího pacienta transportoval vrtulník.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

K události vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému kolem 12.30. Ke srážce došlo na hlavním tahu z Plzně na Rožmitál pod Třemšínem, konkrétně mezi Borovnem a Míšovem.

Podle policejní mluvčí Michaely Raindlové směřoval 44letý řidič Fordu Mondeo na Míšov a cestovaly s ním dvě děti. „Za ním jelo další auto a pak třetí vůz, což byl také Ford Mondeo. Jeho sedmašedesátiletý šofér se rozhodl oba automobily předjet. V tom ale začal čtyřiačtyřicetiletý řidič odbočovat a došlo ke střetu,“ popsala Raindlová.

Mária Svobodová z krajské záchranky upřesnila, že v jejich péči skončil třináctiletý chlapec a zhruba osmnáctiletá dívka. „Oba utrpěli středně těžká zranění a byli při vědomí. Transportovali jsme je na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Chlapce letecky, dívku sanitkou,“ řekla.

Raindlová doplnila, že řidiči nebyli pod vlivem alkoholu. „Nehodou se i nadále zabýváme,“ uzavřela.

Senior na Plzeňsku pálil túje, oheň ho zranil v obličeji

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám