Hlavní obsah

Žralok zaútočil na Brita jen deset metrů od exotické pláže. Muž přišel o ruku a nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednotce intenzivní péče skončil 64letý Brit poté, co jej na ostrově Tobago na pomezí Karibiku a Atlantského oceánu napadl žralok. Mořský predátor zaútočil ve chvíli, kdy byl muž pouhých deset metrů od pobřeží.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bělavý

Článek

Incident se podle televize Sky News odehrál v pátek dopoledne místního času u resortu Starfish Tobago v jihozápadní části ostrova. Na turistu zaútočil asi tři metry dlouhý žralok bělavý (Carcharhinus leucas), který žije v mělkých teplých vodách a patří k nejnebezpečnějším druhům žraloka. Jak se zraněný dostal z vody, není jasné.

Brit přišel o část levé ruky, o jednu nohu a utrpěl také zranění v břišní oblasti. Záchranná služba jej dopravila do nemocnice ve městě Scarborough. Stav pacienta byl v sobotu podle lékařů kritický, ale stabilizovaný.

„Lékaři udělali pacientovi nové úpony, například u prstů. Doufejme, že se je podaří zachránit,“ upřesnil představitel místní správy Farley Augustine.

Úřady v reakci na incident uzavřely v oblasti sedm pláží i přilehlý mořský park a vyslaly nad oblast drony.

Žralok napadl ženu při šnorchlování u pobřeží Austrálie. Byla ve vodě jen po pás

Zahraniční

Britská turistka Stephanie Wrightová řekla, že si všimla lidí shromážděných na pláži. Myslela si, že pomáhají někomu, kdo utrpěl srdeční zástavu. „Pak jsem viděla, jak se z moře vynořila hřbetní ploutev a říkala jsem si: ‚Panebože, to je žralok.‘ A jak se otáčel. Viděla jsem, jak se vynořil i jeho ocas,“ řekla.

Manažer vodních sportů zmíněného resortu Orion Jakerov doplnil, že muž byl ve vodě asi po pás, když žralok zaútočil. Brit i lidé v jeho blízkosti prý neviděli, jak se dravec blíží, protože k němu byli otočeni zády.

Zachránil rodinu před žralokem v Egyptě. Třímetrového dravce lehce odstrčil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám