TOPlist

Peklo zamrzlo, WhatsApp vás nechá vytočit neznámé číslo

Telefonní hovor (ilustrační snímek)
  • WhatsApp testuje nový číselník pro volání
  • Nově tak budeme moci přes něj volat i na neuložená čísla
  • Další novinku ocení zejména správci skupin a komunit

Meta se poslední dobou snaží vylepšovat svou oblíbenou aplikaci WhatsApp, jak jen to jde. Někdy jde o drobná vylepšení, která ale i tak dokáží některým uživatelům usnadnit práci, jindy si pro nás Zuckerbergův tým připraví revoluční novinky. Jednou z takových byla nedávno například integrace umělé inteligence přímo do tohoto populárního „kecálka“.

Vytáčení neznámého čísla

Nyní se dočkáme spíše té druhé varianty. Pro WhatsApp totiž bylo vždy typické, že neumožňoval napsat zprávu nebo zavolat neznámému číslu bez jeho předchozího uložení mezi kontakty. To se ale s chystanou aktualizací má změnit.

Chystaný číselník v aplikaci WhatsApp
Takhle má chystaný číselník ve WhatsAppu vypadat

Server WABetaInfo totiž objevil v betaverzi WhatsAppu pro Android 2.24.9.28 nový číselník pro vytáčení čísel tak, jak to známe z klasické aplikace Telefon. Pokud si tedy například potřebujete jednorázově někam zavolat a nemáte nazbyt „volných minut,“ nově si volané číslo nebudete muset napřed ukládat.  Jak nová obrazovka bude vypadat, si můžete prohlédnout na snímku výše.

Lepší správa komunit

Další, tentokrát méně revoluční novinkou má být funkce „Skrytá skupina.“ Správcům komunit umožní kontrolovat viditelnost skupinových chatů, budou moci tedy například některé skrýt ze seznamu komunitních skupin. Opět ji objevil server WABetaInfo, tentokrát však v betaverzi 2.24.9.27.

Nové nastavení pro skupiny ve WhatsAppu
Nové nastavení umožní skrýt některé chaty všem členům komunity

Za zmínku také stojí, že správci komunity budou moci skupinový chat pouze najít a odstranit z dané komunity, avšak nebudou mít přístup k obsahu skrytých skupinových chatů, pokud nebudou zároveň jejími členy.

Meta si od této funkce slibuje jednodušší vytváření a organizaci skupin na WhatsAppu, stejně jako zvyšování soukromí v takovýchto komunitách. Zároveň nebudou zbytečně zahlcováni obsahem ti členové dané komunity, kterých by se probírané téma zrovna netýkalo. Což jistě mnoho lidí ocení.



Komunikační aplikace WhatsApp, Telegram a další na displeji smartphonu



Nepřehlédněte

WhatsApp dostane umělou inteligenci. Víme, k čemu ji využijete

Na závěr je ještě potřeba si říct, že obě funkce jsou zatím ve fázi testování a ještě není 100% jisté, že je můžeme čekat i v nějaké budoucí veřejné verzi WhatsAppu.

Autor článku Matyáš Hřebík
Matyáš Hřebík
Nadšenec do mobilních telefonů, chytré domácnosti a umělé inteligence. Ve volném čase rád plavu, jezdím na kole, lyžuji nebo se věnuji tvorbě webových stránek.

Kapitoly článku