Vsetín: Slavnostní otevření nového nádraží i dopravního terminálu

regiony

Slavnostní otevření dopravního terminálu, podchodu pod železniční stanicí a de facto celého nově zbudovaného vlakového nádraží proběhne v pátek 3.května.

Vsetín: Slavnostní otevření nového nádraží i dopravního terminálu
Z nového terminálu
28. dubna 2024 - 07:30

Začátek oslav, jichž se zúčastní ministr dopravy Martin Kupka, celé vedení Správy železnic a další vzácní hosté, je plánován na 12 hodin a začne na Náměstí Jarmily Šulákové. Poté se přítomní přesunou podchodem na první nástupiště a následně do nového dopravního terminálu.

„Srdečně zveme všechny Vsetíňany, abychom mohli společně prožít historický okamžik našeho města, symbolické otevření nádraží a faktické otevření budovy dopravního terminálu, tedy nové nádražní budovy. V ní současně odhalíme umělecký artefakt, vzdávající hold Josefu Sousedíkovi. Na oslavu máme přislíbeny dva historické vlaky-Slovenskou strelu a Masarykův prezidentský vagón,“ zve všechny starosta Jiří Čunek.

Po slavnostním aktu, který zpestří vystoupeními folklorní soubory Vsacan a Jasénka, bude nová budova dopravního terminálu uvedena do ostrého provozu.

Průběh akce bude ze svého mobilního studia živě přenášet Hitrádio Zlín od 13 do 14 hodin. Slovenská strela i Masarykův prezidentský vagón budou na nádraží k zhlédnutí do 16 hodin.

Zlínskénovinky.cz informovala Jana Raszková, tisková mluvčí, Městský úřad Vsetín.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:meuvsetin)



Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif