Konec éry Pinta da Costy, novým předsedou v Portu je Villas-Boas

28.04., 12:44
Aktuality
Fanoušci Porta (© AFP)

Novým předsedou FC Porto se stal André Villas-Boas. Bývalý kouč portugalského klubu, Chelsea nebo Tottenhamu ve funkci nahradil Jorgeho Pinta da Costu, který "Draky" vedl od roku 1982. informovala o tom agentura AFP.

Šestačtyřicetiletý Villas-Boas ve volbách získal od členů klubu 21.489 hlasů a čeká ho čtyřleté funkční období. Šestaosmdesátiletý Pinto da Costa obdržel 5224 hlasů a v čele Porta skončil po patnácti mandátech za sebou.

Během nich Porto získalo 23 titulů a dvakrát vyhrálo Ligu mistrů. V posledních letech se však klub dostal do finančních i sportovních problémů a v tabulce probíhající sezony portugalské ligy mu patří třetí místo se ztrátou 18 bodů na vedoucí Sporting. Na druhou Benficu ztrácí 14 bodů.

Villas-Boas vedl Porto jako trenér v sezoně 2010/2011, kdy s ním ovládl ligu, domácí pohár i Evropskou ligu. Na kontě má také angažmá v Zenitu Petrohrad a naposledy v Marseille, kde skončil v únoru 2021. Poté ukončil trenérskou kariéru a dal se na funkcionářskou dráhu.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Han střelil první

Hodně drtivá záležitost, future is now

Reagovat
Csaplárova past

WOW, o AvB jsem dlouho neslyšel. Končit kariéru tak mladý ... na druhou stranu na úspěchy z Porta navázat nikde nedokázal

Reagovat
FC Porto FC

Změna byla potřeba, já sem rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele