Další branka Leverkusenu v nastavení. Nemohl jsem uvěřit, že jsme to zase dokázali, říkal Alonso

28.04., 14:29
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Trenér Bayeru Leverkusen Xabi Alonso po sobotní remíze 2:2 se Stuttgartem prohlásil, že je těžké vysvětlit, proč jeho svěřenci zvládají neustále dotahovat nepříznivý vývoj ve skóre. Naposledy se to v šesté minutě nastaveného času povedlo Robertu Andrichovi. Jeho gól prodloužil sérii neporazitelnosti Leverkusenu už na 46 zápasů.

"Něco takového ve fotbale opravdu nevidíte každý den. Je těžké to vysvětlit," řekl Alonso v rozhovoru pro televizi Sky. Leverkusen v této sezoně vstřelil v nastaveném čase, jimiž vyrovnal, anebo dokonce vyhrál utkání, již 10 gólů.

Andrichova branka z 96. minuty se stala druhou nejpozdnější, jakou jeho svěřenci v letošní ligové sezoně vstřelili. Později se prosadil už jen Josip Stanišič minulou neděli, kdy v sedmé minutě nastaveného času zajistil svému týmu remízu 1:1 na hřišti Borussie Dortmund.

Alonso minulý týden po brance vyběhl podél postranní čáry, aby se mohl se svými hráči radovat. Tento týden však po Andrichově gólu zůstal stát a jen se usmíval. "Minulý týden jsem byl trochu emotivní, ale v tomto případě jsem prostě nemohl uvěřit, že jsme to dokázali znovu," prohlásil 42letý Španěl.

Alonsův protějšek, manažer Stuttgartu Sebastian Hoeness, byl zklamaný, že rozhodčí nechal v hektickém a velmi emotivním zápase běžet časomíru i po konci ohlášeného prodloužení, načež Leverkusen vstřelil branku. "Byly to čtyři minuty, pak to bylo pět minut," popsal a dodal: "Podle mého názoru neměl být volný kop povolen."

Statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

Leverkusen před letošní sezonou získal jen dvě významné trofeje. Dosud jednou ovládl Německý pohár a jednou zvítězil v Evropské lize. Na začátku dubna se však probojoval k prvnímu ligovému titulu ve své 120leté historii. Navíc jsou Alonsovi svěřenci stále na cestě k pozoruhodnému treble.

V semifinále Evropské ligy je čeká souboj s AS Řím, první zápas se hraje ve čtvrtek v italské metropoli. Alonsův tým se rovněž probojoval do finále Německého poháru, kde se utká s druholigovým Kaiserslauternem. Za ten nastupuje také Čech Filip Kaloč.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mönchengladbach

V Římě či Frankfurtu v příštím týdnu prohrají, takhle to přece nejde tahat pořád. Ale bylo by úžasné, kdyby jo...

Reagovat
Breze

Bolo by to krasne, keby to dotiahnu bez prehry az do konca sezony. Drzim im palce

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky za tu mentální odolnost ala Real Madrid jím to přeju

Reagovat
Csaplárova past

Přál jsem jim vyhrát všechny zbývající zápasy, aby k neporazitelnosti pokořili i 91 bodový rekord Bayernu, ale co si budeme ... Bayern za Juupa byl přeci jen někde jinde

Každopádně radši si prohru vybrat v lize než ve finále poháru nebo EL

Reagovat
Seydou Doumbia

už nemůžou dát rekord Baya

Reagovat
Werkrider

Jako v nastavení minutu střídal Lewelling, minutu na zemi ležel Nübel a Hoenessovi se nelíbí faul odpískaný patnáct vteřin po uplynutí nastavených pěti minut...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele