Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Barák si připsal gól a asistenci, Fiorentina porazila Sassuolo 5:1. Boloňa se znovu přiblížila Lize mistrů

Český reprezentační záložník Antonín Barák gólem a asistencí přispěl v italské lize k vysoké výhře Fiorentiny 5:1 nad Sassuolem. Boloňa doma remizovala s Udine 1:1 a přiblížila se jistotě kvalifikace do Ligy mistrů.

Antonín Barák v dresu Fiorentiny
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Inter Milán v prvním utkání po zisku mistrovského titulu porazil FC Turín 2:0 a prodloužil sérii neporazitelnosti na 28 utkání.

AS Řím remizoval s Neapolí 2:2 a jeho náskok na pátém místě se po výhře Bergama 2:0 nad Empoli ztenčil na dva body.

Barák nastoupil v základní sestavě a po brankách Sottila, Martíneze Quarty a Gonzáleze v 62. minutě upravil svým druhým gólem v sezoně na 4:1. Český záložník ještě asistoval u druhé branky Gonzáleze, který zpečetil výsledek.

Fiorentina ztrácí na pohárové příčky pět bodů, sedmé Lazio odehrálo o zápas více. Sassuolo nezvítězilo pošesté v řadě a z předposledního místa ztrácí na sedmnácté Empoli pět bodů.

Inter získal jubilejní dvacátý titul v pondělí po výhře v derby nad AC Milán, před nímž nyní vede tabulku o 19 bodů.

Utkání poprvé v historii Serie A řídil čistě ženský tým rozhodčích a čtyři minuty po přestávce Maria Sole Caputiová vyloučila za faul na Henricha Mchitarjana hostujícího Adriena Tameze.

Přesilovku využil o sedm minut později Calhanoglu povedeným volejem a druhý gól přidal turecký záložník za další tři minuty z penalty.

Brankář Nerazzurri Sommer v sezoně udržel osmnáctou nulu a osamostatnil se v čele tabulky čistých kont. Turín počtvrté v řadě nezvítězil a v tabulce je desátý.

Udine šlo do vedení těsně před poločasem zásluhou Payera. V 64. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Beukema, ale Boloňa i přes oslabení vyrovnala. V 78. minutě vybojoval domácím alespoň bod Saelemaekers.

Svěřenci Thiaga Motty, jenž by podle médií mohl v létě odejít do Juventusu, neprohráli pošesté v řadě a k jistotě kvalifikace do LM potřebují uhrát alespoň pět bodů. Udine čeká na vítězství už šest utkání, na záchranu ztrácí dva body.

V Neapoli se skóre měnilo až v 59. minutě, kdy hosty poslal do vedení z penalty Dybala. Domácí vývoj otočili díky brance Olivery a penaltě Osimhena. Římané zachránili zisk alespoň bodu v 89. minutě. Po vleklém zranění kolena se poprvé v sezoně prosadil Abraham.

Bergamo orámovalo poločas penaltou Pašaliče a brankou Lookmana a došlo si pro 17. vítězství v sezoně. Atalanta ztrácí na AS Řím dva body a má zápas k dobru.

Páté místo zaručuje pro příští sezonu postup do Ligy mistrů, jelikož Serie A má v žebříčku UEFA pro poháry dodatečné účastnické místo. Empoli je sedmnácté.

Italská fotbalová liga – 34. kolo:

Inter – FC Turín 2:0 (56. a 59. z pen. Calhanoglu), Boloňa – Udine 1:1 (78. Saelemaekers – 45.+1 Payero), Bergamo – Empoli 2:0 (42. Pašalič z pen., 51. Lookman), Neapol – AS Řím 2:2 (64. Olivera, 84. Osimhen z pen. – 59. Dybala z pen., 89. Abraham), Fiorentina – Sassuolo 5:1 (58. a 66. González, 17. Sottil, 54. Martínez Quarta, 63. Barák – 57. Thorstvedt).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články