Jablonci sebrala výhru nad Mladou Boleslaví chyba brankáře Hanuše

foto Utkání 30. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec - FK Mladá Boleslav, 28. dubna 2024, Jablonec nad Nisou. Brankář Jan Hanuš z Jablonce.

Jablonec n.N. - Fotbalisté Jablonce v posledním 30. kole základní části první ligy remizovali s Mladou Boleslaví 1:1 a před bojem v nadstavbové skupině o záchranu natáhli sérii bez vítězství na šest zápasů nejvyšší soutěže. Domácí poslal do vedení v první půli Matěj Polidar. Středočeši, kteří vstoupí z pátého místa do skupiny o titul, vyrovnali v nastavení díky Júsufu Hilálovi, jenž potrestal chybu brankáře Jana Hanuše.

V prvním poločase se hrál na Střelnici rozkouskovaný fotbal. Z šedi vybočila jen povedená gólová akce domácích v 19. minutě. Černák obloučkem našel za obranou Polidara, který ve skluzu přehodil vybíhajícího brankáře Trmala.

Hostující gólman měl poté i štěstí, protože mu rozhodčí ve 34. minutě po nedorozumění se střídajícím Králem velmi pravděpodobně odpustil faul mimo vápno na Pleštila. K revizi u videa dojít nemohlo, neboť na utkání nebylo k dispozici.

Po přestávce se tempo příliš nezvedlo, ale přibyly šance. Za hosty mohl v 54. minutě srovnat Solomon, ale Hanuš včas vyběhl. Jablonecký Martinec poté v 71. minutě mířil hlavou těsně mimo a hostující Hilál 10 minut před koncem po rohu hlavičkoval přímo do Hanuše.

V první minutě nastavení si ale jablonecký brankář vybral slabší chvilku. Po malé domů nedůrazně rozehrál, k míči se dostal Hilál, obešel gólmana a vyrovnal. Hanuš tak asi nebude na své dnešní 36. narozeniny vzpomínat v nejlepším.

Mladá Boleslav bodovala poosmé z posledních devíti kol. Jablonec doma podruhé za sebou remizoval a z minulých šesti kol hned čtyři prohrál. Severočeši se s 12 nerozhodnými výsledky stali remízovým "králem" základní části.

Hlasy trenérů po utkání:

Radoslav Látal (Jablonec): "Ještě teď nemůžu uvěřit tomu, co se stalo v 90. minutě. Tohle není o terénu, stačilo do toho kopnout, nic jiného. Srážejí nás chyby tak jako celou sezonu. Jako už poněkolikáté jsme ztratili zápas. Měli jsme na Boleslav něco nachystaného a 90 minut jsme to plnili. Dali jsme vedoucí gól a do defenzivy jsme pracovali velmi dobře. Klukům toho nemůžu moc vytknout, tak kvalitní mužstvo jako Boleslav jsme do ničeho moc nepustili. Bohužel stalo se to, co se stalo."

David Holoubek (M. Boleslav): "Bylo to podprůměrné ligové utkání. Hráli jsme proti hodně houževnatému soupeři, který zlobil náběhy za obranu a zkušeně bránil. Měli jsme si s tím poradit, jenže náš výkon byl velice slabý. Jsem aspoň rád za to, že hráči, co utkání dohrávali, šli za remízou a neodjíždíme s prázdnou. Je to pro nás ale zvednutý ukazováček. Takovým způsobem hry neuspějeme nikde, musíme předvádět lepší výkony."

Zdroj: www.fkjablonec.cz.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 19. Polidar - 90.+1 Hilál. Rozhodčí: Szikszay - Ratajová, Volf. ŽK: Černák, Martinec, Hanuš, Kratochvíl, Hurtado - Solomon, Ladra, Karafiát, Suchý. Diváci: 2027.

Sestavy:

Jablonec: Hanuš - F. Souček, Tekijaški, Hurtado - Čanturišvili, Kratochvíl, Hollý, Černák - Martinec (84. Hübschman), Polidar (90.+2 Náprstek) - Pleštil (62. Alégué). Trenér: Látal.

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek (62. Kadlec) - Sakala (31. Král), Mareček - Solomon (62. Vaníček), Ladra (81. Žitný), Kušej (62. Pulkrab) - Hilál. Trenér: Holoubek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 12.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 12. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď