Novinky

Na vývoji umělé inteligence v iOS 18 Apple údajně spolupracuje s OpenAI

Před několika dny unikla zpráva ohledně chystaného AI od Applu týkající lokálních jazykových modelů, které budou pracovat na konkrétním zařízení bez nutnosti připojení k internetu. Nyní se dostala na povrch další infomrace, která zmiňuje údajné partnerství mezi společnostmi Apple a OpenAI. Dle zpráv od agentury Bloomberg totiž tyto dvě firmy spolu opět obnovily jednání.

Vše se samozřejmě točí okolo chystané aktualizace iOS 18. Apple chce totiž do této verze systému implementovat nové AI funkce, které by mohly posunout jablečné platformy ještě o level dál a uživatelům tím pádem nabídnout úplně nový zážitek. Součástí výbavy by se měl stát kromě jiného také chatbot, jenž pomůže uživatelům získávat rychlé odpovědi na otázky, vytvářet texty a mnoho dalšího. OpenAI má u svého chatbota ChatGPT řadu zkušeností s jeho vývojem, a je tedy logické, že chce Apple s touto společností na svém řešení spolupracovat.

iPhone 15 Pro a iPhone 14 Pro
iPhone 15 Pro Max a 14 Pro | foto: David Pravda

Zatím není jasné, zda by měl nový chatbot od Applu nahradit Siri, ale je to více než pravděpodobné. Každopádně se bude jednat o opravdu velký posun celého systému, který bude opravdu značný.

Apple však nejedná pouze s OpenAI, dle některých zpráv totiž údajně spolupracuje i s Googlem a usiluje o využití jeho technologie Gemini. Je tedy vidět, že v Cupertinu se nechtějí upínat pouze na jednu společnost a snaží se najít to nejlepší řešení, jaké současné technologie zvládnout nabídnout.

Tomáš Kočí

Student elektrotechnické školy, který doslova propadl technologiím všeho druhu. Jeho největší vášní jsou počítače, mobilní telefony a audio technika, a samozřejmě také vše, co souvisí se společností Apple. Volný čas tráví hraním na trubku a na bicí.

Doporučené články

2 Komentáře

  1. Za mne fajn a SIRI bych nahradil hned, snad se ten Chatboot naučí česky a získávat informace v našem regionu.

    1. Siri už je opravdu zastaralá a potřebovala by velký upgrade, takže taky doufám, že co nejdříve tento chatbot Siri nahradí nebo ji rapidně zlepší. Čeština a získávání informací o našem regionu by byly též naprosto super novinky, ale osobně si myslím, že na to si budeme muset ještě dlouho počkat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button