TOPlist

Xiaomi brzy vydá klimatizaci s futuristickým vzhledem a HyperOS

xiaomi klimatizace hyperos (1)
  • Na čínský trh se brzy dostane nová klimatizace od Xiaomi
  • Mijia Air Conditioner Fresh Air Pro Dual Outlet má zajímavý design
  • Za skoro 29 tisíc korun v přepočtu nabídne vysoký chladicí i topný výkon

Xiaomi v Číně brzy uvede novou klimatizaci, která už na první pohled zaujme svým konstrukčním zpracováním. Zajímavé rozhodně jsou i její schopnosti, avšak se všemi benefity se pojí na poměry Xiaomi i relativně vysoká cena. Zařízení bude na domácí trh vysláno s cenou 8 599 jüanů, což v přepočtu činí asi 28 500 Kč bez daně.

Když se řekne klimatizace, většina z nás si asi představí ono bílé zařízení uchycené na zdi. Xiaomi Mijia Air Conditioner Fresh Air Pro Dual Outlet je ale věž, vysoká přibližně jako chladnička, působící poměrně futuristickým dojmem. Může za to mimo jiné i barevné provedení označené jako Starlight Silver.

Xiaomi HyperOS klimatizace

Nová klimatizace od Xiaomi se zdánlivě soustředí především na energetickou účinnost, kterou výrobce podle serveru Gizmochina ve svých materiálech vyzdvihuje. Se svým chladicím výkonem 1 930 W a topným výkonem dosahujícím hodnoty až 2 680 W si poradí se změnou teploty i v prostornějších místnostech. V závislosti na okolní teplotě pak dovede automaticky zapínat a vypínat vytápění.

Klimatizaci je možné ovládat chytrým telefonem (je integrována do ekosystému HyperOS), popřípadě i dálkovým ovladačem. Xiaomi dále láká na tichý chod s hlučností pohybující se v rozmezí od 42 do 46 dB. Podrobnější informace budou teprve odhaleny, pravděpodobně se začátkem samotné crowdfundingové kampaně.

Koupili byste si klimatizaci od Xiaomi?

Zdroj: Gizmochina

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)