TOPlist

Konec otravného čekání. Google Play konečně zrychlí instalaci aplikací!

obchod play současné stahování aplikací
  • Instalace většího množství aplikací trvá dlouho, protože aplikace se stahují a instalují po jedné
  • Nově umožní Obchod Play stahovat a instalovat dvě aplikace současně, což celý proces urychlí
  • Prozatím je novinka omezena na instalace. Při aktualizacích budeme muset být stále trpěliví

Určitě jste zažili situaci, kdy jste potřebovali nainstalovat větší množství aplikací najednou, například na nový mobil. Museli jste dlouho čekat, protože Google stahuje a instaluje aplikace po jedné. Zdá se, že po mnohaletém testování Google konečně uvolnil pro veřejnost možnost stahování více aplikací současně.

Obchod Play umožní instalaci více aplikací najednou

Chcete-li vidět novinku v akci, nainstalujte si dvě aplikace – vyberte větší soubory, například Dokumenty, Tabulky a Prezentace Google – a podívejte se, jak se stahují a poté instalují souběžně, místo aby druhá čekala na dokončení první atd. Průběh můžete sledovat v Obchodě Play a na domovské obrazovce, jak je vidět na snímcích obrazovky níže.

dvě aplikace se zpracovávají současnědvě aplikace se zpracovávají současně

Toto aktualizované chování se aktivuje pouze při nových instalacích a je omezené na dvě simultánní instalace. Můžete vidět, jak třetí stahování zůstává ve stavu Čeká na vyřízení, dokud se nedokončí něco z prvního páru. Pro srovnání, iOS App Store zvládne tři souběžná stahování a instalace.

K dnešnímu dni se současné stahování v Google Play nevztahuje na aktualizace aplikací, což by bylo užitečnější, protože aktualizace jsou běžnější než nové instalace. Doufejme, že je to jen dočasné omezení. Už nyní ale bude tato změna užitečná při nastavování nového telefonu nebo tabletu s Androidem. Tato změna byla zaznamenána na několika telefonech a tabletech Pixel, s Androidem 14 a Obchodem Play ve verzi 40.6.31.

Vadí vám pomalá instalace aplikací?

Zdroj: 9to5google

Libor Foltýnek
O Autorovi - Libor Foltýnek

Libor Foltýnek je redaktor s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti technologií, cestování a fotografie. Jeho práce je charakterizována důkladným výzkumem, poutavým vyprávěním a praktickými radami, které… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)