TOPlist

Nintendo Switch 2 srovná krok s dobou. Nabídne 4K rozlišení a řadu pokročilých technologií

Člověk držící Nintendo Switch v čeveno-modré barvě
  • Nástupce Nintenda Switch má v zadokovaném režimu nabídnout rozlišení 4K
  • Chybět nemají ani technologie od Nvidie, jako je DLSS Ray Reconstruction pro lepší ray tracing
  • Bohužel to stále vypadá, že se letos nového Nintenda Switch nedočkáme

Ačkoli konzole Nintendo Switch nepatří mezi nejvýkonnější na trhu, mezi hráči je velmi populární – ostatně celosvětově se herního zařízení japonské společnosti prodalo přes 139 milionů kusů. Vzhledem k tomu, že konzole spatřila světlo světa v roce 2017, není divu, že příznivci již netrpělivě vyhlížejí nástupce. Toho jsme se podle prvotních spekulací měli dočkat letos, nicméně poté se objevily zvěsti, že nová konzole od Nintenda dorazí až v příštím roce.

Výkonnější Nintendo Switch 2 nabídne rozlišení 4K

Poté, co čínský výrobce Mobapad sdílel na Facebooku příspěvek, který údajně odhaloval nové informace o dosud nepředstavené nové konzoli od společnosti Nintendo, pochlubil se na svých oficiálních stránkách novou zprávou, která odhaluje některé další informace o konzoli. Podle výrobce se dokovací stanice Nintenda Switch 2 nebude příliš lišit od té současné, ale pod její kapotou bude vyšší výkon a podpora rozlišení 4K, což není úplně překvapivé vzhledem k tomu, že systém bude údajně podporovat technologii Nvidia DLSS.

Díky Mobapadu jsme se mohli dozvědět několik dalších informací o nových ovladačích Joy-Con. Ovladače budou vybaveny kovovými tlačítky SL a SR, stejně jako některými novými tlačítky na levé a pravé straně a také zcela novým funkčním tlačítkem umístěným pod tlačítkem Home. K čemu je toto tlačítko určeno, prozatím netušíme.



Fanouškovský render Nintenda Switch 2



Nepřehlédněte

Nintendo Switch 2 bude nekompromisní. Výkonu nabídne jako klasický PlayStation

Přestože Nintendo Switch 2 nemá nabídnout žádnou zásadní změnu konceptu, s nejvyšší pravděpodobností se dočkáme razantního nárůstu výkonu. Nový systém, poháněný čipem T239, přijde s výkonem, který by se neměl příliš lišit od konzolí minulé generace, avšak navíc dostane některé nové technologie. Konzole prý bude také podporovat ray tracing, společně s technologií Nvidia DLSS Ray Reconstruction.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku