Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hromadná nehoda u letiště zastavila Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

Česko

  20:54
Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v pondělí na 27. kilometru Pražského okruhu, kde došlo k hromadné dopravní nehodě čtyř osobních vozů. Provoz na okruhu byl od Karlovarské k Evropské ulici omezený. Při nehodě se zranili dva lidé, jeden z nich vážně a záchranáři ho museli uvést do umělého spánku. Řidič jednoho z aut narazil do odstaveného vozidla, objasnila policie příčinu kolize.

„Zasahujeme u nehody tří osobních automobilů na Pražském okruhu v oblasti Ruzyně. Z jednoho auta vyprošťujeme zraněnou osobu,“ napsali pražští hasiči krátce před 16.30 na síti X.

Zásah asi hodinu blokoval dopravu v obou směrech, poté byl provoz kvůli vyšetřování havárie a odstraňování následků v různé míře omezen. „Přibližně na dvě hodiny,“ řekla kolem 17:15 mluvčí policie Eva Kropáčová.

Okruh byl kvůli nehodě a přistání záchranářského vrtulníku nejprve uzavřený v obou směrech, kolem 17:30 byl omezeně průjezdný ve směru k letišti. Po 20:00 policie informovala, že silnice je zcela průjezdná.

„Střetla se tam čtyři osobní auta, přičemž dvě byla značně poškozena. Z jednoho vozidla museli hasiči jednu osobu vyprostit, což se povedlo za šest minut,“ popsal akci mluvčí hasičů Martin Kavka.

„Policisté po příjezdu na místo zjistili, že řidič s osobním vozidlem narazil do odstaveného vozidla s poruchou a po střetu byl vymrštěn na další projíždějící vozidlo,“ uvedla policie na síti X.

Podle pražských záchranářů, kteří na místě zasahovali, mladý muž utrpěl vážná zranění a záchranáři ho museli uvést do umělého spánku a letecky transportovat do traumacentra. „Druhým zraněným byla žena s úrazem hlavy, převezena při vědomí,“ dodala mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Nehoda částečně blokovala Pražský okruh ve směru od Zličína na letiště před sjezdem k Terminálu 3, tvořily se kolony. Na místě asistovali také letištní hasiči.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...