Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dopitovy exekuce: Agáta to věděla a proto má předmanželskou smlouvu! Zaplatila dluhy ona?

    Má se živit jako makléř. Pod jeho jménem je aktuálně na internetu oficiálně nabízena k pronájmu jen jedna realita v podobě bytu v Ústí nad Labem. Podle zjištění Expresu měl mít Mirek Dopita, manžel Agáty Hanychové (39), finanční problémy. Ještě minulý týden na něj byly vedeny dvě exekuce a vymáhaná částka činila téměř půl milionu korun. „Agáta o tom věděla před svatbou, proto si trvala na předmanželské smlouvě,“ tvrdí zdroj Expresu, který si nepřál být jmenován. Hanychová se nám také před pár dny svěřila, že Mirkovy dluhy už jsou splacené. Na otázku, zdali je zaplatila ona, už nereagovala.

    Redakce Expresu upozornila, že na Miroslava Dopitu, který si libuje v drahých a značkových šatech a o víkendech rád hraje golf s přáteli, byly ještě minulý týden vedeny dvě exekuce.

    Z veřejně dostupných dokumentů, které má redakce Expresu k dispozici, je zřejmé, že první exekuční řízení je z roku 2014 a vymáhaná částka činila přes 297 tisíc korun a většinu z toho dělaly úroky. Druhá exekuce byla přes 114 tisíc.

    Dopitu jsme kvůli exekučním řízením oslovili a dali mu prostor se vyjádřit. On na naše dotazy, jako tradičně, nereagoval. Brzy poté se naší redakci ale ozvala jeho manželka Agáta Hanychová, která nám sdělila, že Mirkovy dluhy už byly splaceny.

    Vzhledem k tomu, že domácnost svými příjmy s největší pravděpodobností táhne Agáta, která si jen díky podcastu na Herohero přijde na statisíce měsíčně, se velmi reálně jeví možnost, že dluhy uhradila za Dopitu Hanychová. Na tento dotaz ale Agáta nereagovala.

    Podle našeho zdroje ale bývalá modelka o špatné finanční situaci svého muže věděla už před prosincovou svatbou a z toho důvodu se také chránila předmanželskou smlouvou. „Samozřejmě, že o tom věděla před svatbou a proto si také trvala na předmanželské smlouvě,“ uvedl náš zdroj, který si nepřál být jmenován.

    Předmanželskou smlouvu s Dopitou Hanychová potvrdila ve svém podcastu.

    „Před svatbou s Mirkem, kdy jsem sepisovala předmanželskou smlouvu, jsem si nechala udělat závěť. Zvolila jsem Kordulu jako poručníka, protože je nejmladší a měla by tu být nejdéle. Ségra by se starala o ten jeden dům, co mám, a o zbytek peněz, to by připadlo ségře,“ řekla Agáta, která také prozradila, že když syn Kryšpín něco potřebuje, tak se použije její karta.

    Důvodem bude nejspíše fakt, že lidé v exekuci, což ještě minulý týden byl Dopitův případ, mají exekutorem obstavené účty.

    Expres také informoval, že Dopita, který žije v domě u Agáty, byl v exekučním registru veden na Úřadě městské části Prahy 6. Trvalé bydliště „na úřadě“ mají lidé bez domova nebo ti, kdo se chtějí vyhnout exekutorům či soudní obsílce.

    „Česko je ráj dlužníků. Bydliště na úřadě mají často lidé, kteří mají exekuce a nechtějí, aby tam, kde reálně žijí, přišel exekutor a začal jim zabavovat majetek. Pokud má daný člověk bydliště na úřadě, ale exekutor má informace, kde bydlí, může ho navštívit na této adrese,“ uvedl právník, který si nepřál být jmenován.

    Vzhledem k tomu, že dluhy už byly splaceny, mohou být Agáta s Mirkem v klidu. Exekutor k nim domů v dohledné době nezamíří.

    Fotogalerie