TOPlist

Internetem kolují makety iPhonů 16. Prohlédněte si je všechny hezky pohromadě

Smartphone Apple iPhone 15
  • Internetem kolují nové snímky maket iPhonů 16 přímo porovnávající jejich velikost
  • Základní iPhone 16 bude nejmenší, úhlopříčka displeje Pro Max má opět atakovat 7 palců
  • Oficiálního představení bychom se měli dočkat v průběhu září

Představení nových iPhonů 16 je stále ještě daleko, což ovšem neznamená, že bychom se postupně nedozvídali zajímavé spekulace ohledně jejich podoby či výbavy. Tentokrát internetem koluje informace ohledně nejvybavenějšího z chystané čtveřice, tedy iPhonu 16 Pro Max. Nové snímky nabízejí jeden z nejlepších pohledů na design zadní strany a zvětšenou velikost modelů Apple iPhone 16.

Žádné zásadní změny velikostí nečekejte

Na snímcích, které na sociální síti X (dříve známé jako Twitter) zveřejnil Sonny Dickson, jsou zobrazeny čtyři atrapy modelů iPhone 16, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Plus a iPhone 16 Pro Max. Tyto makety mají primárně sloužit pro představení fyzické velikosti zařízení, kupříkladu pro modelaci ochranných pouzder a krytů. Právě v těchto chvílích, kdy jsou makety distribuovány k výrobcům příslušenství, nejčastěji dochází k podobným únikům.

Makety modelové řady iPhone 16
Makety všech modelů z chystané řady iPhone 16

Makety poskytují jasný pohled na mírně větší velikost iPhonu 16 Pro a iPhonu 16 Pro Max, u nichž se očekává zvětšení z 6,1 na 6,3 palce a z 6,7 na 6,9 palce, a na jejich srovnání s ostatními modely v řadě. Očekává se, že iPhone 16 a iPhone 16 Plus zůstanou s úhlopříčkami 6,1 a 6,7 palce jako jejich předchůdci, ale údajně dostanou přepracovanou soustavu fotoaparátů určenou pro prostorové snímání videa. Drobný nárůst velikosti úhlopříčky displeje by se neměl nikterak výrazně projevit na fyzických rozměrech, nicméně konkrétní změny se pravděpodobně dozvíme až při oficiálním představení.

Maketa telefonu iPhone 16
Maketa iPhonu 16

Makety zároveň potvrzují nové rozložení fotoaparátů u základních modelů, které nově nemají kopírovat čtvercový design předchozích generací, ale mají se vrátit ke vzhledu iPhonu X, který měl rovněž srovnané fotoaparáty pod sebou. Po delší době tak půjde na první pohled snadno rozeznat základní varianty iPhonů od modelů Pro. Očekává se, že řada iPhone 16 bude uvedena na trh jako obvykle na podzim.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku