Denník N

Ráno s NHL: Víťaz dvoch Stanleyho pohárov môže prísť na MS. Prečo by bol Černák najdôležitejšou posilou Slovákov

Erik Černák (81). FOTO AP - Chris O'Meara
Erik Černák (81). FOTO AP – Chris O’Meara

Tampa Bay končí už v 1. kole play-off NHL.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

🏒 Denník N na MS v hokeji: V dejisku sú reportéri Štefan Bugan a Michal Šášky, s ktorými moderátori Pavol Kliment a Jana Sedláková nahrávajú podcast Bugan a Šášky z MS. Každý deň pripravíme aj newsletter 300 slov z MS, ktorý vychádza aj ako podcast. Po každom slovenskom zápase prinášame Panel expertov. Pozrite si hlavnú stránku MS v hokeji.

Hokejové Slovensko dostalo jednu dobrú a jednu zlú správu.

Zlou je, že ani tento rok sa Stanleyho pohár neukáže na Slovensku. Najväčšiu šancu na jeho zisk mal totiž Erik Černák, ktorého Tampa Bay vypadla v sérii s Floridou Panthers 4:1 na zápasy.

Už včera sa sezóna skončila aj pre Martina Fehérváryho s Washingtonom, ktorý však bol outsiderom play-off NHL.

Dobrou správou je, že reprezentačný výber má teraz možnosť získať kľúčového muža. Černák je typ hráča, ktorý v tíme Craiga Ramsayho citeľne chýba.

V texte vysvetlíme, aká je šanca na príchod Černáka a čo by potenciálna účasť na MS v hokeji mohla dať tímu Slovenska aj jemu samému.

Zároveň poukážeme na to, prečo víťaz Stanleyho pohára z rokov 2020 a 2021 a finalista z roku 2022 končí druhýkrát za sebou už na prvej prekážke v play-off.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika vychádza aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Čo rozhodlo?

Ešte pred pár rokmi platilo, že na Floride bol dominantným tímom Tampa Bay Lightning. Teraz už to tak nie je, keď iniciatívu začína preberať Florida Panthers.

Tá sa v minulom ročníku dostala až do finále a teraz vyradila po prvýkrát v klubovej histórii v 1. kole Tampu Bay. Dôvodov rýchleho konca tímu Jona Coopera bolo niekoľko.

Partia okolo Erika Černáka nedokázala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie