Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mrtvice, spory s taxikáři a podivné vynálezy! Příběh ochránce Bartošové Zdeňka Macury

    Dnes je tomu deset let, co skokem pod rozjetý vlak ukončila svůj život zpěvačka Iveta Bartošová (†48). Znovu tak ožívají některé příběhy, například bizarní milostný trojúhelník mezi ní, manželem Josefem Rychtářem (65) a Ivetiným ochráncem Zdeňkem Macurou (49). Jejich bitky na veřejnosti tehdy hltaly tisíce lidí. Zatímco Rychtář každým rokem chodí zapalovat svíčku k pomníku a dává rozhovory novinářům, Macura se v posledních letech stáhl. Bojoval s taxikáři, pak měl vážné zdravotní problémy a výrazně zhubl. V jednom z rozhovorů pro Expres.cz Macura avizoval, že chce mít pořad v televizi a pomáhat týraným ženám. Poslední dobou čím dál tím více projevuje svou víru v Boha!

    Před deseti lety Česko šokovala zpráva o úmrtí Ivety Bartošové. Zpěvačka, která dlouho bojovala se závislostí na alkoholu, ukončila život skokem pod rozjetý vlak v Uhříněvsi nedaleko svého bydliště.

    Zatímco vdovec Josef Rychtář truchlil v domě, Ivetin ochránce a údajný milenec Zdeněk Macura nakráčel před barák v rozepnutý bílé košili a začal běsnit.

    „Kde je ten špinavej podvodnej vrah? Já jsem tomu vrahovi říkal, ať vypadne,“ křičel před domem Bartošové Macura, který pak obvinil některé novináře z toho, že Ivetu před Rychtářem nezachránili.

    „Kdo je u tebe vrah, ty svině? Víš, co já teď prožívám?“ reagoval na Macuru Rychtář, který se pak před zraky novinářů a fotografů do svého soka pustil a proběhla další z mnoha epických bitek.

    Zatímco Rychtář každý rok chodí 29. dubna zapálit svíčku a položit květinu k pomníku Ivety Bartošové a při té příležitosti také dává rozhovory o své ženě, Macura se v posledních letech stáhl.

    Jednu dobu stavěl domy pro týrané ženy z palet, nyní skrz sociální sítě dává často najevo svou víru v Boha a věnuje se vychytávkám a vynálezům, jako jsou například dlaždicový vypínač či wifi teploměry.

    Spory s taxikáři a zdravotní problémy kvůli nájemníkům

    Před lety se Macura snažil živit coby řidič taxislužby a vedl válku s běžnými taxikáři. Na letišti například uspořádal protest, kdy přišel převlečený za krále a četl zde svůj dekret. Redaktora Expresu tehdy také vzal na noční projížďku Prahou a popisoval svou práci.

    „Měl jsem s taxikáři už několik problémů. Jednou po mně házeli vajíčka a právě kousek od Dlouhé třídy mě i fyzicky napadli,“ svěřil se Macura.

    V roce 2019 se Macura kvůli vážným zdravotním problémům dostal do nemocnice, odkud ho redaktor Expresu vezl domů a vznikl velmi netradiční rozhovor v autě. Zdeněk tehdy přiznal, že prodělal mrtvici.

    „Probudil jsem se a hůře se mi hýbala ruka. Myslel jsem si, že jsem si ji jen přilehl a za chvíli se to rozhýbe. Nelepšilo se to ale, a pak jsem najednou zjistil, že i špatně mluvím. Chvíli jsem čekal, jestli to nepřejde. Nepřešlo to a jeden člověk mě slyšel a poradil mi, ať jdu hned do nemocnice. Zavolal jsem si tedy sanitku,“ řekl nám Macura, kterého prý do stresových situací dostávali například někteří nezodpovědní nájemníci.

    „Mám 104 kilo a to je na mou výšku moc. Měl bych mít tak osmdesát. Snažím se teď jíst méně,“ dodal dále ochránce žen.

    Plán zhubnout se Macurovi vydařil. V jednom z posledních rozhovorů se svěřil, že má dole přes 30 kilogramů a popsal nám, že stále trochu bojuje s následky mrtvice.

    „Občas se přeřeknu nebo nějaké písmeno mi nejde vyslovit. Víceméně se mám ale dobře, dá se říct, že lépe než předtím. Byla to pro mě pozitivní zkušenost, naučil jsem se za všechno být vděčný, děkuji pánubohu za každý den i za to, že se mi teď daří,“ řekl Expresu Zdeněk.

    Fotogalerie