Denník N

Keď majú všetci voľno, Dvorský volá trénerovi, či ho pustí na ľad. V St. Louis sa debatuje, či si zahrá v NHL už na jeseň

Dalibor Dvorský. Foto - TASR/AP
Dalibor Dvorský. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

🏒 Denník N na MS v hokeji: V dejisku sú reportéri Štefan Bugan a Michal Šášky, s ktorými moderátori Pavol Kliment a Jana Sedláková nahrávajú podcast Bugan a Šášky z MS. Každý deň pripravíme aj newsletter 300 slov z MS, ktorý vychádza aj ako podcast. Po každom slovenskom zápase prinášame Panel expertov. Pozrite si hlavnú stránku MS v hokeji.

O neúčasti Dalibora Dvorského v príprave na majstrovstvá sveta sa aj v Denníku N popísalo dosť. Toto nebude ďalší text na túto tému, ktorá už vyzerá byť uzavretá.

Tentoraz sa pozrieme na to, či Dalibor Dvorský môže hrať v NHL už na jeseň. O tejto možnosti sa v St. Louis hovorí už niekoľko mesiacov a najnovšie túto otázku nastolil vo svojom texte Jeremy Rutherford z The Athletic.

Rutherford píše, že St. Louis momentálne hľadá druhého centra za Robertom Thomasom a Dvorský je podľa neho už v najbližšej sezóne jednou z možností na toto miesto. Hoci bude mať 15. júna ešte len 19 rokov.

V predsezónnom kempe dostane šancu a Blues sa potom rozhodnú, či je na NHL pripravený už teraz, alebo bude pre neho lepšie ešte rok počkať a skúsiť si najskôr AHL, prípadne sa vrátiť do juniorky, kde v tejto sezóne dominoval.

Je ako Slafkovský

Jurajovi Slafkovskému sa po slabšej prvej sezóne začalo v NHL dariť aj vďaka jeho povahe. Boli aj draftové jednotky, ktoré sa po drafte uspokojili a prestali na sebe pracovať tak usilovne ako dovtedy.

Slafkovský je však podľa svojho spoluhráča Mika Mathesona podobný ako kapitán Floridy Aleksander Barkov a neustále hľadá možnosti, ako sa zlepšiť. Preto sa počas sezóny stávalo, že zostával na ľade aj po tréningoch, a kým sa spoluhráči sprchovali, on ešte trénoval streľbu.

Podľa generálneho manažéra Montrealu Kenta Hughesa je takéto správanie u mladých hráčov zriedkavé.

Dalibor Dvorský je však podobne pracovitý ako Slafkovský. Novinár Rutherford sa rozprával s Dvorského trénerom Kenom MacKenziem z tímu Sudbury Wolves v juniorskej OHL a ten mu povedal, ako sa Dvorský správa, keď má jeho tím voľno. V juniorskej OHL sú štyri takéto dni každý mesiac a všetci hráči sa na ne tešia. „Všetci okrem Dvorského,“ napísal Rutherford.

Čo vtedy robí Dvorský? „Aj po dlhom tripe u súperov ma ráno čaká telefonát: ‚Zdravím kouč, môžem ísť na ľad?‘ Nemôžem mu povedať, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie