Denník N

Calzona prišiel v zúfalej situácii a jeho vplyv je malý. Predaj Lobotku? Záleží na novom trénerovi, vraví novinár

Tréner Neapola Francesco Calzona v zápase 32. kola talianskej Serie A SSC Neapol - Frosinone Calcio 14. apríla 2024 v Neapole. FOTO TASR/ANSA
Tréner Neapola Francesco Calzona v zápase 32. kola talianskej Serie A SSC Neapol – Frosinone Calcio 14. apríla 2024 v Neapole. FOTO TASR/ANSA

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

🏒 Denník N na MS v hokeji: V dejisku sú reportéri Štefan Bugan a Michal Šášky, s ktorými moderátori Pavol Kliment a Jana Sedláková nahrávajú podcast Bugan a Šášky z MS. Každý deň pripravíme aj newsletter 300 slov z MS, ktorý vychádza aj ako podcast. Po každom slovenskom zápase prinášame Panel expertov. Pozrite si hlavnú stránku MS v hokeji.

Pred rokom pobláznili celé mesto. SSC Neapol získal prvý majstrovský titul (tzv. „scudetto“) od éry Diega Maradonu, ale nasledujúca sezóna je preň hrozná.

Prezident počas nej vystriedal troch trénerov, najlepší hráči väčšinou nemajú formu a ani súčasný tréner Francesco Calzona, ktorý zároveň vedie slovenskú reprezentáciu, možno nedokáže obhajcu titulu priviesť ani do pohárovej Európy.

V skutočnosti ho však v Neapole za to viní len málokto.

Neapol cez víkend remizoval na ihrisku AS Rím (2:2), ktorý sa po konci Josého Mourinha a jeho nahradením hráčskou legendou Danielem De Rossim zlepšil. O víťazstvo prišiel v úplnom závere, v 88. minúte vyrovnal Tammy Abraham.

Calzona sa spolu s vedením dohodli na tom, že hráči pred duelom absolvujú dvojdňový tréningový kemp, aby pracovali najmä na taktike. Cieľom bolo pokúsiť sa zachrániť sezónu.

Neapol sa však po 34 z 36 zápasov ocitol až na ôsmej priečke, pričom deviata Fiorentina má rovnaký počet bodov, ale zároveň o zápas menej. Ôsme miesto znamená účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy.

Foto – TASR/AP

Zúfalá situácia

Calzona

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Serie A

Stanislav Lobotka

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie