Quantcast

Majitel satelitů Astra kupuje konkurenta Intelsat

| redakce | tisk | názory

Na satelitním trhu dochází k významné transakci. Lucemburský satelitní operátor SES (Astra), provozovatel známých telekomunikačních družic Astra, kupuje svého konkurenta, společnost Intelsat S.A.

SES získá 100 % akcií společnosti Intelsat Holdings S.a.r.l. za hotovostní protiplnění ve výši 3,1 miliardy USD (2,8 miliardy eur) a určitá práva podmíněné hodnoty.

Toto spojení vytvoří silnějšího operátora na více oběžných drahách s větším pokrytím, vylepšenou odolností, rozšířenou sadou řešení, lepšími zdroji pro ziskové investice do inovací a těží ze společného talentu, odborných znalostí a zkušeností obou společností.

Paraboly v sídle společnosti SES (Astra) (foto: SES)
▲ Paraboly v sídle společnosti SES (Astra) (foto: SES)

Tato kombinace přinese zákazníkům a partnerům vyšší hodnotu a zároveň poskytne přesvědčivou alternativu v nové éře růstu, inovací a konkurence pro odvětví satelitní komunikace.

Transakce, která podléhá příslušným regulačním povolením a obvyklým ustanovením týkajícím se spolupráce a opatření při získávání těchto regulačních povolení, jež by měla být získána v druhé polovině roku 2025, plně podporuje finanční politiku společnosti SES a je podpořena očekávanými celkovými synergiemi ve výši 85 % celkové hodnoty vlastního kapitálu transakce.

Transakce byla jednomyslně schválena představenstvem obou společností a akcionáři společnosti Intelsat vlastnící přibližně 73 % kmenových akcií uzavřeli obvyklé dohody o podpoře, které je zavazují hlasovat pro transakci.

Oba satelitní operátoři působí na českém a slovenském trhu. SES (Astra) dodává služby pro zákazníky česko-slovenské satelitní platformy Skylink na pozicích 23,5°E a 19,2°E. Klientům freeSAT, MAGENTA TV SAT, Telly, DIGI SK a Magio TV poskytuje satelitní služby družicový operátor Intelsat na satelitech Intelsat 10-02 (1°W) a Thor (0,8°W).

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články