Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komička Adéla Elbel porodila ve 42 letech třetí dceru Grétu. Před porodem nafotila mystické fotografie

    Adéla Elbel porodila dceru | foto: instagram.com/adelaelbel

    Stand-up komička Adéla Elbel (42) v pondělí porodila třetí dceru, jmenuje se Gréta. Podělila se také o detaily porodu. Prý byl naprosto bez komplikací a byla u něj legrace. Za hladký průběh prý vděčí epiduralu. Kdyby měla takový porod už dřív, prý má dětí mnohem víc.

    Známá stand-up komička a moderátorka Adéla Elbel koncem listopadu překvapila těhotenstvím, je jí totiž už dvaačtyřicet. K jejím dvěma dcerám, dospělé Amálce a devítileté Vilmě, teď přibyla třetí. Jmenuje se Gréta. Novopečený tatínek Michal Rožek, kterému je už pětačtyřicet, také není nezkušený, z předchozího vztahu má dva syny.

    „Mámu má anděla, tátu čerta, Gréta se narodila dnes, na Roberta. Vítej, dcero naše,“ napsala v pondělí Elbel na Instagram. Příspěvek také doplnila fotkou s manželem a nově narozenou dcerou.

    Mámu má anděla, tátu čerta, Gréta se narodila dnes, na Roberta. Vítej, dcero naše! ❤️

    29. dubna 2024 v 16:49, příspěvek archivován: 30. dubna 2024 v 11:47

    Pod příspěvkem, který od včerejška nasbíral téměř osm tisíc lajků, se hromadí gratulace nejen fanoušků Elbel, ale i celebrit. „Gratuluju všem ke všem,“ píše Tamara Klusová. Ke gratulacím se přidali také Jana Plodková, Petra Nesvačilová, Honza Musil nebo Marta Jandová.

    V úterý před polednem se také s podrobnostmi porodu v pražské porodnici u Apolináře. Prý díky epiduralu zažila velmi hladký, podle ní téměř filmový, porod bez jakékoli komplikace. Podle Elbel je epidural naprosto zázračný pomocník, díky kterému se rodička zbytečně nevysiluje bolestí a ušetřenou sílu může použít na náročnou závěrečnou fázi a následnou radost z dítěte. Na porodním sále prý byla legrace a sama byla překvapená tím, jak rychle se Gréta narodila. Závěrem dodala, že kdyby měla tak hladký porod i dřív, měla by možná dětí i mnohem víc.

    Elbel se ještě před porodem na sociálních sítích svěřila s tím, že jí překvapilo, jaké vymoženosti jsou v současné době v dětských výbavičkách. Od posledního porodu už uplynulo devět let. „Pomalu vybalujeme všemožné potřebné věci pro miminko a já jen koukám, co všechno děsně potřebujeme a o čem všem jsem dosud neměla ponětí, že existuje. Tolik vychytávek: polštářek proti otlakům hlavičky, hnízdo dodávající pocit bezpečí, mušelínové dečky a zavinovačky a ty jemné oblečky, které jsou nejen krásné, ale i funkční,“ napsala na Instagram.

    Mystika v těhotenství

    Ale to nejzajímavější přišlo těsně před příchodem malé Grety. Adél se rozhodla pro unikátní těhotenské focení se slavným fotografem Vladimírem Kivou Novotným, který je známý svým talentem proměnit obyčejné momenty v magické vzpomínky. V jejich společném projektu dominuje neonový kruh obepínající Adélin těhotenský bříško, symbolizující život a zrození.

    V objektivu Vladimíra Kivy Novotného: Adél Elbel oblečená v elegantní černé šatech drží velký neonový kruh před sebou, který svítí intenzivní oranžovou barvou.

    Fotografie z tohoto tajemně světelného setu ukazují Adél v temných tónech s piktorialistickým portrétním filtrem, který dodává snímkům atmosféru mystického stvoření. Adél, která nikdy neztrácí svůj smysl pro styl a eleganci, se blýskla ve velmi osobním momentu svého života a přiznala, že fotky, ač riskantní, se staly „must have“ záležitostí těsně před porodem.

    Sama Adél k tomu na svém Instagramu dodala: „Stihli jsme to za pět minut dvanáct... a dobře, že jsme to stihli v sobotu, protože už bychom to pak nestihli.“ Následně se odmlčela a podle všeho v tu chvíli již přiváděla na svět své dítě.

    Fotogalerie