Spojte se s námi


Basketbal

Lakers opět nedokázali zvítězit na palubovce Nuggets a v play off končí

Basketbalisté Los Angeles Lakers podlehli na palubovce obhájců titulu z Denveru 106:108. Nuggets tak bez větších problémů ovládl sérii 4-1 na zápasy a v dalším kole vyřazovacích bojů narazí na ambiciózní celek z Minnesoty.

Publikováno

dne

Basketbalisté Los Angeles Lakers podlehli na palubovce obhájců titulu z Denveru 106:108. Nuggets tak bez větších problémů ovládl sérii 4-1 na zápasy a v dalším kole vyřazovacích bojů narazí na ambiciózní celek z Minnesoty.

Celek z Los Angeles neprolomil v 5. utkání této série nepříznivou bilanci na palubovce Denveru a prohrál zde již po 8. za sebou. Série porážek na palubovce Nuggets tak trvá i nadále déle než 2 roky. V tomto velmi vyrovnaném duelu, jenž připomínal v mnohém druhé utkání této série, byl opět úspěšnější celek z Denveru, který ovládl utkání s minimálním bodovým odstupem.

Nejlepšími hráči utkání byli Nikola Jokič a Lebron James, oběma těmto borcům jen těsně unikl ceněný triple-double. Na straně domácích dosáhl Jokič na 25 bodů a stejně jako v minulém duelu Anthony Davis pokořil hranici 20 doskočených míčů a přidal 9 nahrávek. Nejlepším střelcem Denveru byl ovšem s 32 body Jamal Murray a dalších 26 bodů přidal Michael Porter jr.

Lakers tentokrát vedl se 30 body nestárnoucí James. Svůj výkon vyšperkoval 11 nahrávkami a 4 získanými míči. O jediný doskok mu pak utekl triple-double. Anthony Davis tentokrát zůstal na 17 bodech, ale přidal 15 doskočených míčů. Lakers navíc zahrála velmi dobře celá základní pětka, kdy každý z hráčů zaznamenal minimálně 14 bodů.

Tým z Los Angeles předvedl i v tomto duelu srdnatý výkon, tentokrát však oproti zvyklostem nevyhrál úvodní pasáž utkání, ale do poločasu si mírný náskok vytvořil. Jenže Denver otočil průběh zápasu ve svůj prospěch v průběhu třetí čtvrtiny a v poslední pasáži utkání vedení již nepustil.

Lakers se tak v letošním play off loučí již po 5 odehraných zápasech a stejně jako v loňské sezoně vypadli s Denverem. Tentokrát ovšem uhráli alespoň o jedno vítězství více. Nuggets tak i nadále pokračují v honbě za obhajobou titulu, kde v dalším kole narazí na mnohem těžší oříšek v podobě Minnesoty Timberwolves.

Fanoušci se tak mohou těšit především na souboj Jokič vs Edwards. Tedy ostříleného harcovníka, jenž byl již dvakrát zvolen nejužitečnějším hráčem sezony a je i žhavým adeptem na zisk této ceny v letošní sezoně, proti dravému mládí.

Každopádně v letošní play off se obejdeme bez dalších hvězd. Po debaklu Phoenixu již neuvidíme Kevina Duranta, Devina Bookera a Bradleyho Beala. Vyřazením Lakers neuvidí fanoušci již i historicky nejlepšího střelce vyřazovacích bojů Lebrona Jamese a Anthony Davise.

Zdroj: NBA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.