Spojte se s námi


Bundesliga

Rangnick definitivně náhradou za Tuchela? Bayern hodil na stůl novou smlouvu, německý kouč bude zasahovat i do přestupů

Náhradu za Thomase Tuchela hledali dlouho. Několik alternativ nevyšlo. Nyní to ale vypadá, že vedení Bayernu konečně našlo trenéra, se kterým vstoupí do ročníku 2024/25. Měl by jím být Ralf Rangnick, pro kterého bavorský gigant už údajně připravuje smlouvu.

Publikováno

dne

Náhradu za Thomase Tuchela hledali dlouho. Několik alternativ nevyšlo. Nyní to ale vypadá, že vedení Bayernu konečně našlo trenéra, se kterým vstoupí do ročníku 2024/25. Měl by jím být Ralf Rangnick, pro kterého bavorský gigant už údajně připravuje smlouvu.

Aktuální bundesligový ročník míří ke svému konci, Bayern přitom stále trénuje Thomas Tuchel. Jeho čas na lavičce bavorského velkoklubu se nicméně velmi krátí, přičemž už několik měsíců je jasné, že bývalý kouč Chelsea po sezóně zázemí Allianz Areny opustí.

Nejúspěšnější německý klub měl co do potenciální náhrady dvě primární alternativy. Tou první byl současný kouč Leverkusenu Xabi Alonso, který ale už před časem oficiálně oznámil, že Bayer neopustí.

Druhou volbou pak byl Julian Nagelsmann, který coby hlavní kouč vedl Bayern už dříve. Nyní ale trénuje německý národní tým, přičemž se s Německou fotbalovou asociací (DFB) dohodl na nové smlouvě do roku 2026.

Dále se bavorský celek, stejně jako jiné kluby, pokusil zlákat Rubena Amorima ze Sportingu Lisabon. Ale ani tahle varianta se nesetkala s úspěchem. Aktuálně druhému celku bundesligové tabulky tedy nezbylo nic jiného, než se po náhradě poohlédnout jinde. Znovu.

A tu taky našel, konkrétně v rakouské reprezentaci. Tu v současné době z pozice hlavního kouče vede Ralf Rangnick. Jedním z problémů ale bylo, že pětašedesátiletý lodivod má smlouvu se současným zaměstnavatelem do roku 2026.

Rangnick definitivně náhradou za Tuchela?

Bayern však podle posledních zpráv tenhle problém, zdá se, vyřešil. Rakouský tým má za jeho uvolnění inkasovat co do finanční kompenzace několik milionů eur.

Mnichovský celek se zároveň připravuje na zápas Ligy mistrů proti Realu Madrid, vedení klubu ale pochopitelně neotálí. Dohodu s Rangnickem by mělo potvrdit ještě tento týden.

Zároveň Bayern pro svou potenciální náhradu už připravil novou smlouvu. Ta má platit do roku 2027, přičemž Rangnick v rámci ní získá právo mluvit do přestupů. Ke stvrzení nového kontraktu chybí už jen několik detailů. Nový kouč by se měl německému velkoklubu připojit až po evropském šampionátu.

Zdroj: Sky Sports, X – Fabrizio Romano

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.