Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Panáky na baru, bratr Rodena, postrach Sokol, Jiřina v hradbě. Premiéra Petra Jandy byla rozjetá

    Django je název dokumentu, který by si v Americe možná spletli s velkofilmem o černošském otrokovi a jeho cestou k zadostiučinění, v Česku ale každý ví, že když se řekne Django, znamená to Petra Jandu (81). V Lucerně měl premiéru dokument Django o Petru Jandovi a kapele Olympik a přišlo tolik hostí, že se nedalo ani dýchat.

    Hudebník Petr Janda a jeho celá rodina, tedy manželka Alice, zpěvačka Marta a jeho mladší dcery dorazily do Lucerny s předstihem a dobře udělaly, už po deseti minutách tam nebylo k hnutí ani k dýchání, jak moc byla premiéra filmu Django očekávaná.

    Nechyběli Jandovi přátelé a kolegové, dokonce ani ti, kteří nebyli dlouho vidět na žádné společenské akci jako například advokát Tomáš Sokol (72). „Občas někde bývám,“ smál se. „S Petrem mě pojí primárně tenis a hudba, ale on o tom neví. Já když jsem byl mladší, tak jsem chodil na jeho koncerty, což on tehdy ani nevěděl. Ale teď nás někdy před patnácti lety svedl dohromady tenis a my se potkáváme minimálně jednou za rok, máme takové týdenní soustředění, což se rozrostlo do dalších akcí, kde se scházíme, takže jsem tady“ dodal pobaveně.

    Tomáš Sokol se členy kapely Olympik.

    Nebyl jedinou „necelebritou“ na premiéře dokumentu Django. Dostavil se například bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík (64), který v nedávném rozhovoru řekl, že Češi se bojí Green dealu a bojí se elektroaut a nechtějí si je kupovat, ale že on sám bydlí v barokním domě na Staré Praze a má spalovací auto, jelikož čeká u elektroaut na lepší cenu a baterii. Přišel se svou manželkou Kateřinou Jacques (52), která jako politička moc parády taky nenadělala, ale jako manželka se vyjímá skvěle.

    Martin Bursík v rozhovoru s píáristou Robinem Suchánkem.

    Na „Djanga“ se přišel podívat i bývalý prezidentský kandidát Jiří Drahoš (75), jenž měl plné sály umělců, když šel do klání o křeslo hlavy státu, ale teď už je nezajímal, protože nezvolený kandidát je kandidát k ničemu.

    Jiří Drahoš s manželkou

    Dostavil se i další „pan Columbo“, a to Marian Roden (59), mladší bratr slavnějšího Karla (61), ale o to víc příjemnější a s uměním projít tak, aby si ho fotografové mohli vyfotit v klidu a ne v pozici chobotnice schovávající se v korálu, jak to mívá právě Karel ve zvyku.

    Marian Roden

    Kdo neměl s sebou sluneční brýle, ten mohl zhruba patnáct minut po zahájení oficiálních příchodů oslepnout, protože dorazila Jiřina Bohdalová (92) se svým vnukem a s jeho manželkou a byla provedena sálem jak Kleopatra během svého příjezdu do Říma.

    Jiřina Bohdalová s vnukem a jeho manželkou

    Jiřina Bohdalová a Petr Janda

    Jiřina sršela dobrou náladou, rozhovory ale dávat nechtěla, chtěla se jen bavit a být mezi svými kamarády, obklopila se tedy hradbou vnuka, jeho ženy, Miloslava Zapletala, samotným Petrem Jandou a Janem Malířem (75), kameramanem, jenž má za manželkou Olgu Špátovou (40), režisérku dokumentu a bývalou partnerku zpěvačky Anety Langerové.

    Malíř, Janda a Ondřej Soukup pak utvořili pijáckou partičku na baru a spolu se členy kapely Olympik pořádně oslavili premiéru.

    Petr Janda
    Petr Janda
    Petr Janda
    Marta Jandová
    Premiéra filmu Django
    Premiéra filmu Django

    Petr Janda dostal svou přezdívku Django podle kytaristy Jeana „Djanga“ Reinhardta, k němuž tehdy vzhlížel. Na další fotky z povedené premiéry, kde bylo narváno až po strop, se podívejte v galerii.

    Fotogalerie