Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Společné darování krve aneb POMOC2

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté společně s dalšími záchrannými složkami darovali krev a plasmu. 

Dnes dopoledne se to na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc doslova hemžilo uniformami. Pozvání k přátelskému setkání záchranných složek umocněnému pomocí pacientům, přijala nejen šedesátka policistů, ale také kolegové z řad hasičů, záchranářů, vojáků i lékařů a sestřiček samotné nemocnice.

Myšlenka akce nazvané POMOC2 vnikla v souvislosti s rozsáhnou rekonstrukcí transfuzního oddělení. „Od poloviny března pracujeme v poněkud provizorních podmínkách, které potrvají až do září. Až bude hotovo, dárce čeká komfortní moderní prostředí. Než k tomu ale dojde, jsme nuceni transfuzní přípravky odebírat ve ztížených podmínkách. Je to náročné období jak pro nás, tak především pro dárce. Proto jsme velmi vděčni za to, že v této kritické době vyslyšely všechny složky integrovaného záchranného systému naši výzvu a budou u nás společně darovat krev a plazmu,“ vysvětluje zástupkyně primářky Transfuzního oddělení FN Olomouc MUDr. Alice Entrová, MBA.

Ve snaze pomoci navýšit zásoby transfuzních přípravků a usnadnit fakultní nemocnici překonat náročné období se rozhodli dnešní společnou akci podpořit nejen kolegové z Olomoucka, ale také z Prostějovska i Přerovska, čehož si nesmírně vážíme. Společné darování krve nedávno uspořádali také kolegové v Jeseníku a Šumperku.

Policisté a zaměstnanci našeho krajského ředitelství jsou pravidelnými mnohdy letitými dárci, kteří dochází na odběry podle potřeby v průběhu celého roku. Není proto překvapením, že jsou mezi nimi dárci, kteří mají na svém kontě již desítky odběrů a zaslouženě i řadu ocenění.

Ke společnému darování krve a plazmy přistupujeme velmi rádi. Jednak díky příjemné atmosféře a profesionálnímu přístupu zdravotníků, ale také proto, že příklady táhnou a s každým dalším společným darováním se nám daří oslovit další kolegy. Nejinak tomu bylo i dnes, kdy společnou akci podpořili 4 noví prvodárci.

Rádi bychom poděkovali nejen všem kolegům, kteří si udělali čas a touto ničím nenahraditelnou formou přišli pomoci potřebným, ale také organizačnímu týmu FN Olomouc za úžasný doprovodný program, který společné setkání nejen zpříjemnil, ale také velmi obohatil.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová

Odkazy do noveho okna

POMOC2 (1)

POMOC2 (1) 

Detailní náhled

POMOC2 (2)

POMOC2 (2) 

Detailní náhled

POMOC2 (3)

POMOC2 (3) 

Detailní náhled

POMOC2 (4)

POMOC2 (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem