TOPlist

OneDrive dostává praktickou novinku. Konkurence ji ale umí už roky

onedrive 01
  • Microsoft přidal novou funkci do svého cloudového úložiště OneDrive
  • Ta umožní uživatelům pracovat se soubory také v offline režimu
  • Podobnou funkci nabízí konkurence už několik let

Cloudová úložiště jsou v dnešní době naprosto běžnou součástí internetu a prakticky každý uživatel je více čí méně využívá. Výjimkou není ani Microsoft, který nabízí svým zákazníkům úložiště OneDrive, které je propojeno s jeho ekosystémem a uživatelům poskytuje 15 GB volného místa zdarma. Úspěšný cloud ale nedělá jen kapacita, ale také funkce, kterými disponuje, přičemž každý poskytovatel přistupuje ke svému řešení trochu jinak. Microsoft nyní OneDrive aktualizoval a přidal do ní funkci pro práci v offline režimu, kterou má konkurenční Disk Google již několik let.

OneDrive získává možnost pracovat se soubory v offline režimu

Jak oznámila společnost Microsoft, služba OneDrive na webu získává režim offline. Tento režim vám umožní používat OneDrive ve vašem oblíbeném prohlížeči, i když nejste připojení k internetu. Offline režim se zavádí celosvětově pro všechny uživatele OneDrive.

Podle očekávání je třeba nejprve označit soubory a složky jako dostupné pro offline přístup. K těmto souborům pak můžete přistupovat, i když nemáte připojení k internetu. Místní úložný prostor můžete uvolnit také tím, že své místní soubory a složky zpřístupníte online přímo z OneDrive pro web. Obě akce byly dříve dostupné prostřednictvím Průzkumníka souborů v počítači se systémem Windows a Finderu v počítači Max, nyní je však můžete provádět přímo z aplikace OneDrive v prohlížeči.



Tiskový snímek smartphonu Google Pixel 8



Nepřehlédněte

Uživatelé cloudu od Googlu v problémech. Některým mizí uložená data

Microsoft uvádí, že offline režim služby OneDrive umožňuje otevřít zobrazení Domovská stránka, Moje soubory, Sdílené, Oblíbené, Lidé a Schůzky a pracovat s nimi. Můžete zobrazit své složky, názvy souborů a metadata. V zobrazení Moje soubory můžete také přejmenovávat, třídit, přesouvat a kopírovat soubory, ačkoli změny se podle očekávání synchronizují se službou OneDrive, jakmile se opět připojíte k internetu. Podobnou funkcí disponuje Disk Google již několik let. Můžete vybrat možnost zpřístupnit soubor offline a v budoucnu k němu přistupovat bez připojení k internetu a je příjemné, že v tomto ohledu Microsoft srovnává krok s konkurencí.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku