6.6 C
Prague
Pondělí, 20 května, 2024
novinky
More

    Mohlo by Vás zajímat

    Oživte svůj domov dřevěnou podlahou nebo terasou

    Pokud toužíte po přírodním dotyku ve vašem domě, zvažte instalaci dřevěných podlah nebo teras. Tyto prvky nejen skvěle vypadají, ale také poslouží po mnoho let.

    Dřevěné podlahy mají mnoho výhod

    Dřevěné podlahy jsou mezi různými typy podlahových krytin dobrou volbou. Jsou populární pro svou odolnost a schopnost vydržet po mnoho generací. Jsou tedy investicí, která se vyplatí dlouhodobě. Navíc si můžete vybrat z široké škály barev a rozměrů, abyste podlahu co nejlépe sladili s vaším interiérem. Jaké možnosti máte k dispozici?

    Dvouvrstvé a třívrstvé dřevěné podlahy jsou vhodné pro malé i velké prostory, dokonce jsou oblíbené i ve veřejných prostorách jako hotely. Dnes jsou dřevěné podlahy často lepené na podklad, což zajišťuje menší hluk a montáž bez zbytečných dilatačních spár či přechodů mezi místnostmi nebo například do koupelny na dlažbu.

    Vrstvené podlahy jsou ideální pro ty, kteří preferují podlahové vytápění, jsou stabilnější a mají optimální tepelný odpor.

    Vyjádřete svou originalitu

    Mozaikové parkety (neboli kazetové mozaiky) dodají vašemu interiéru jedinečný a moderní vzhled. Kazetové mozaiky můžete pořídit v mnoha vzorech, dřevinách a povrchových úpravách. Tyto parkety jsou dnes populární nejen v historických budovách, ale i v moderní architektuře díky svým inovativním designům.

    Foto: podlaha Chevron Braga od Empiri

    Populárním trendy prvkem je francouzský stromeček Chevron. Díky své variabilitě úprav vzhledu je oblíbený mezi zákazníky, kteří si mohou vybrat z různých druhů dřeva a třídění. Montáž je složitější než u klasických dubových prken a chce to zkušeného podlaháře, ale výsledek zaručuje elegantní a moderní vzhled.

    Zkrášlete svou zahradu dřevěnou terasou

    Terasy jsou ideálním místem k odpočinku a relaxaci. Dřevěná terasa dodá vaší zahradě navíc příjemný a přirozený vzhled. Pro stavbu zvolte tvrdé druhy dřeva, především exotické dřeviny jako Garapa, Massaranduba, Ipe nebo Teak. Tyto dřeviny se vyznačují svou odolností proti hnilobě i nepříznivým vlivům počasí, díky čemuž vydrží bez chemického ošetření desítky let.

    Foto: dřevěná terasová prkna Garapa od Empiri

    Garapa je díky svým vlastnostem a ceně jednou z nejvhodnějších dřevin pro terasy. Její zlatavá až hnědá barva a schopnost netřískovat ji činí populární volbou pro venkovní prostředí. Terasy z Garapy mají odolnost až 30 let.

    Dřevěné terasy nevybírejte dle barvy na začátku realizace. Terasy i přes každoroční nátěry zešednou a poté se na zašedlé dřevo aplikuje pigmentovaný olej, který vydrží cca 5 let.  Terasu však můžete nechat i šedivou nebo ji natřít pouze bezbarvým olejem.

    Kombinace dřevěné podlahy a terasy je skvělým způsobem, jak dosáhnout stylového vzhledu vašeho domova, který bude zároveň praktický a odolný.

    Latest Posts

    pr clanky

    Redakce doporučuje