Spojte se s námi


Fotbal

Německé finále Ligy mistrů? Doufám v to, říká Neuer a připomíná Der Klassiker z roku 2013. Duel s Realem je nejvíc, dodává

Uvidíme německé finále Ligy mistrů? Aktivní legenda Bayernu Manuel Neuer v to doufá, byť mají oba bundesligové celky velmi těžkého soupeře. Mnichovský gigant musí v takovém případě vyřadit Real Madrid, Dortmund zase Paris Saint-Germain.

Publikováno

dne

Uvidíme německé finále Ligy mistrů? Aktivní legenda Bayernu Manuel Neuer v to doufá, byť mají oba bundesligové celky velmi těžkého soupeře. Mnichovský gigant musí v takovém případě vyřadit Real Madrid, Dortmund zase Paris Saint-Germain.

V úterý a ve středu večer jsou na programu úvodní duely semifinále probíhajícího ročníku Ligy mistrů. V rámci prvního semifinálového klání spolu změří síly Bayern Mnichov a Real Madrid.

Pokud chtějí svěřenci Thomase Tuchela postoupit dál a po letech zažít německé finále v rámci nejprestižnější klubové soutěže na světě, potřebují doma uhrát co nejlepší výsledek směrem do odvety na Santiago Bernabeu.

Totéž platí o Borussii Dortmund, která pro změnu ve středu večer v Signal Iduna Parku přivítá fotbalisty Paris Saint-Germain, ověnčené titulem. Oba německé celky by tak ještě před evropským šampionátem chtěli svým fanouškům udělat radost. A to právě v podobě Der Klassikeru ve finále Ligy mistrů.

Oba rivalové se ve finále Ligy mistrů naposledy utkali v sezóně 2012/13. Bayern tehdy porazil Dortmund 2:1 a získal podruhé v tomto tisíciletí ušatý pohár. Na první gól však fanoušci čekali až do 60. minuty, kdy se prosadil Mario Mandžukič.

Osm minut nato vyrovnal Ilkay Gündogan, v 89. minutě rozhodl o vítězství Bayernu Arjen Robben. V semifinále to byl tehdy Dortmund, který vyřadil Real Madrid, zatímco klub z Mnichova si jednoznačně poradil s Barcelonou.

Německé finále? Doufám v to, míní Neuer

Tehdejší finále Ligy mistrů si na straně BVB pamatuje Mats Hummels, na straně Bayernu to byli například Thomas Müller a Manuel Neuer. A právě poslední zmiňovaný na Der Klassiker z ročníku 2012/13 zavzpomínal.

„Samozřejmě, není mnoho hráčů z té doby, kteří by ještě hráli. Ale Thomas a já si stále pamatujeme, jak skvělé to bylo. Teď je čas hodit všechno do placu, abychom to znovu zažili,“ řekl Neuer pro Prime Video, jehož slova cituje také server Get Germany Football News.

Stejně tak Neuer zmínil, že je „pro německý fotbal velmi dobré, že jsou v semifinále dva týmy“. Pokud se však Bayern a Dortmund dostanou do finále, pak může být Bundesliga považována za nejlepší ligu na světě.

„Každý zná Real Madrid. Je to skvělý tým a duely mezi Bayernem a Realem Madrid jsou víceméně největšími zápasy, které můžete dostat. Celý fotbalový svět se těší. Musíme být v obou zápasech v nejlepší formě a odevzdat na hřišti všechno, abychom se dostali do finále,“ dodal Neuer.

Zdroj: UEFA, Get German Football News

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.