TOPlist

Extra výhodné! Xiaomi uvádí monitor se 180Hz frekvencí a 2,5K rozlišením, stojí pakatel

xiaomi monitor redmi g27q 2025 (1) (1)
  • Xiaomi rozšiřuje svůj katalog produktů o nový monitor
  • Levný model Redmi G27Q 2025 cílí na hráče videoher
  • Nabízí vysokou obnovovací frekvenci a rozlišení 2,5K

Portfolio produktů od Xiaomi už dávno nezahrnuje jenom chytré telefony, sluchátka a hodinky. Čínský technologický kolos se už dlouho angažuje také na poli herních periferií, přičemž kromě herních notebooků horlivě vyrábí také cenově velmi atraktivní monitory. Jeden takový nyní debutoval v Číně a za 899 jüanů (2 900 Kč bez daně) nabízí vskutku povedenou výbavu.

Herní monitor Redmi G27Q 2025, jak už název napovídá, disponuje 27palcovým panelem. Spoléhá přitom na obrazovou technologii LCD, relativně vysoké rozlišení 2,5K (2560×1440 pixelů) a rychlou 180Hz obnovovací frekvenci, která potěší zejména milovníky kompetitivních titulů typu Counter-Strike 2.

Monitor Xiaomi Redmi G27Q

Za zmínku rozhodně stojí také pozorovací úhel 178°, 1ms odezva nebo technologie AdaptiveSync, která má za cíl bojovat s nežádoucím jevem zvaným tearing (horizontální posunutí obrazu, vznikající v případě, kdy monitor není v synchronizaci s grafickou kartou). Redmi G27Q 2025 dále slibuje 300nitový jas, což sice není žádná hitparáda, ale současně by neměl vyloženě urazit, 8bitové barvy, 95% pokrytí prostoru DCI-P3 a 100% pokrytí gamutu sRGB. Nechybí ani certifikace TÜV Rheinland pro vyzařování nižšího množství modrého světla.

Monitor Xiaomi Redmi G27Q

Co se týče designu, monitor dokáže zaujmout prostorově nenáročným stojanem, který je po vizuální stránce docela pěkně zpracovaný, a tenkými rámečky kolem samotné obrazovky. V souvislosti s konektivitou je dobré zmínit přítomnost dvojice DisplayPortů 1.4 a dvou HDMI 2.0 portů.

Stačil by vám podobný monitor?

Zdroje: Gizmochina, ITHome

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)