Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sorkin chystá pokračování Sociální sítě


ikona
do_Od
6. lednaAaron SorkinDavid FincherDonald TrumpFacebookKapitolSociální síť
Aaron Sorkin si chce posvítit na roli Facebooku v útocích na Kapitol ze 6. ledna 2021, jež pověstně ohrozily americkou demokracii tak, jak ji známe. 

Kdo je hlavním viníkem útoku na americký Kapitol ze 6. ledna 2021? Podle mnohých je to Donald Trump, který kvůli tomu (kromě jiného) koneckonců stane i před soudem. Podle scenáristy a režiséra Aarona Sorkina je však tím hlavním viníkem Facebook, jeho úhlavní nemesis, o které napsal úspěšný film z roku 2011 v režii Davida Finchera. Roky se pak jeho fanoušci ptali, kdy konečně napíše pokračování, protože materiálu na další film (nebo deset) je bohužel opravdu tuna. Nyní se dočkali.

Sorkin totiž pracuje na novém snímku pojednávajícím právě o útoku na Kapitol, který bude de facto pokračováním jeho The Social Network. Ostřílený pisálek to prozradil v nedávném podcastu, na otázku jak přesně hodlá tyto dvě věci spojit, pak reagoval tím, že si budeme muset koupit lístky do kina. Příliš mnoho detailů tedy o novém filmu zatím nemáme, nicméně jestli existuje někdo, kdo dokáže naťukat silný strhující a fakticky relevantní příběh na 120 stránek filmového scénáře, je to jednoznačně mistr Sorkin.

Nutno však dodat, že Sorkin už na jednom projektu kolem 6. ledna 2021 pracoval a ten se od podlahy úplně neodlepil, zatím tedy není úplně stoprocentní, že jeho nová verze vznikne. Aspoň tedy jako film, v nějaké jiné formě bychom se ji měli dočkat určitě, podcastu se zúčastnil i Sorkinův publicista, který mu dal předtím v podstatě zelenou o tématu mluvit. Zatím tedy není jasné, kdo by se případně projektu chopil, víc než v návrat Finchera bychom ale věřili, že by si režii tentokrát střihl samotný Sorkin, který už má za sebou tři filmy, povedenou Velkou hru, vynikající Chicagský tribunál a poněkud slabší a Ricardovi. Tak či tak mu držíme palce, rozumné lidi musí zajímat víceméně cokoli, co tenhle autor chystá.

Zdroj: Deadline

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace