Spojte se s námi


Fortuna liga

Milan Baroš o zájmu Sparty: Měl jsem od Křetínského smlouvu na stole a mohl jsem si tam napsat částku, jakou jsem chtěl

Milan Baroš si během své profesionální kariéry zahrál za anglický Liverpool či turecký Galatasaray Istanbul. V českém prostředí se proslavil především díky svému působení v Baníku Ostrava, na stole měl nicméně i nabídku i od pražské Sparty.

Publikováno

dne

Milan Baroš si během své profesionální kariéry zahrál za anglický Liverpool či turecký Galatasaray Istanbul. V českém prostředí se proslavil především díky svému působení v Baníku Ostrava, na stole měl nicméně i nabídku i od pražské Sparty.

Svůj premiérový start v nejvyšší české soutěži si Milan Baroš odbyl v listopadu roku 1998, když mu bylo sedmnáct let. Baník Ostrava, na jehož lavičce tehdy seděl Verner Lička, ve slezském derby s Opavou remizoval 1:1.

V roce 2002 se vydal na premiérové zahraniční angažmá, a to do anglického Liverpoolu. V dresu Reds naskočil dohromady do 108 soutěžních utkání, během nichž vstřelil 27 gólů a na dalších jedenáct přihrál svým spoluhráčům.

Největší úspěch zažil v sezoně 2004/05, když mohl nad hlavu pozvednout pohár pro vítěze Ligy mistrů. V rámci druhého live vystoupení sportovní talk show TIKI-TAKA mimo jiné Baroš prozradil, že gólovou střelu Vladimíra Šmicera tečoval malíčkem.

Historicky druhý nejlepší střelec reprezentačního týmu se zmínil také o zájmu pražské Sparty. „Když jsem se vracel z Turecka, tak pan Paska říká, že mám na stole od Křetínského smlouvu a můžu si tam napsat částku,“ prozradil.

„Ptal jsem se, co když tam napíšu třeba tři miliony eur čistého za rok. Odpověděl, ať neblbnu, že mi to dá. Tak jsem to roztrhal a šel jsem hrát do Ostravy zadarmo,“ dodal aktuální hráč Vigantic.

Dalšími hosty Petra Švancary a Petra Svěceného v Ostravě byli Ladislav Vízek, Richard Genzer, Matěj Ruppert, Petr Kolečko či dvojnásobná mistryně světa v biatlonu Gabriela Soukalová.

Pochopitelně nechyběl ani Marek Jankulovski, jenž vyhrál nejprestižnější klubovou soutěž s italským AC Milán v sezoně 2006/07. Právě on přinesl podepsaný dres Zlatana Ibrahimoviče, který vyhrál jeden z přítomných diváků.

Zdroj: TIKI-TAKA, Deník

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.