Spojte se s námi


Fotbal

Souboj Bayernu Mnichov s Realem Madrid vítěze nepoznal, oba týmy dvakrát skórovaly a rozhodne se v hlavním městě Španělska

Je za námi první semifinálový zápas Ligy mistrů, který nabídl souboj Bayern Mnichov vs Real Madrid. Ačkoliv oba týmy v určitou fázi utkání vedly, nakonec zápas vítěze nepoznal a o postupujícím rozhodně odveta v hlavním městě Španělska.

Publikováno

dne

Je za námi první semifinálový zápas Ligy mistrů, který nabídl souboj Bayern Mnichov vs Real Madrid. Ačkoliv oba týmy v určitou fázi utkání vedly, nakonec zápas vítěze nepoznal a o postupujícím rozhodně odveta v hlavním městě Španělska.

První minuta a hned první velká šance! Leroy Sané utíkal do útoku a pronikl až do tutovky, ale výborně jej vystihl Andriy Lunin, který dokázal jeho střelu vyrazit. Ukrajinský gólman byl v permanenci i nadále, v šesté minutě pokryl střelu Harryho Kanea.

Bayern tlačil, měl několik dílčích šancí, ale nakonec to byli hosté, kteří se radovali z úvodní trefy. Toni Kroos poslal přesnou přihrávku na unikajícího Viníciuse, který sám před gólmanem nezazmatkoval a poslal míč za jeho záda.

Tlak Bayernu v ten moment opadl a začal pomalu více hrát i Real. Ve zbytku první půle měl větší šanci ze strany domácích jen Kane, jehož přímý kop ale těsně minul levou tyč.

Krátce poté unikal obraně Bayernu Jude Bellingham a Noussair Mazraoui jej pohotově poslal k zemi. Incident se stal kousek od velkého vápna a Maročan za tento zákrok po zásluze obdržel žlutou kartu. Poločas tak skončil 0:1.

51. minuta a obrovská šance Realu Madrid. Vinícius předal míč Bellinghamovi, tomu si naběhl Kroos a technická střela mířila do branky, ještě před ní ale výborně zakročil Manuel Neuer.

Krátce na to ale zahrozili domácí a tentokrát se už fanoušci mohli radovat. Sané si seběhl ze strany, dal si míč na levačku a ranou na přední tyč nedal Luninovi šanci být na místě včas.

Hrozivé chvíle zažíval Real, Lucas Vazquéz krátce po inkasovaném gólu daroval soupeři penaltu a Kane poslal Bayern do vedení. Allianz Arena opět vybuchla radostí.

Pro Bayern mohlo být ještě lépe, v 67. minutě ale hlavička Erica Diera skončila v náručí Lunina. 12 minut na to Neuer výtečně lapil šanci Viníciuse, Brazilec ale po faulu Kim Min-Jae dostal možnost pokutového kopu a srovnal stav zápasu.

Další šanci už zápas nenabídl a spokojenější může být Real, který bude v odvetě pochopitelně favoritem. Zápas ale ukázal, že postoupit může kdokoliv.

Zdroj: Liga mistrů

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.