Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mladého zpěváka Kolárovského dohnaly drogy a alkohol do léčebny. Jiný pacient ho tam chtěl pobodat

    Matúš Kolárovský alias Yael | foto: instagram.com/matuskolarovsky

    Slovenský hudebník Matúš Kolárovský koncem roku přiznal problémy s alkoholem a drogami. Nedávno ho pustili z psychiatrické léčebny a on se teď rozhodl svůj příběh sdílet s ostatními na sociálních sítích. Nezvládal prý novou životní roli otce. Navíc se podělil i o zkušenosti z léčebny, prý ho chtěl jiný pacient pobodat.

    Slovenský třiadvacetiletý hudebník Matúš Kolárovský, který je známější pod pseudonymem Yael, prožívá náročné životní období. Koncem podzimu se fanouškům svěřil, že je závislý na drogách a bude se muset jít i léčit. Teď se po delší době ozval fanouškům na Instagramu. Nezvládl prý tíhu života a závislý bude už napořád.

    Když se Kolárovský loni v listopadu podělil s fanoušky o závislosti na tvrdých drogách, jednalo spíše o potvrzení několikaměsíčních spekulací a ne o naprostý šok. Tvrdil, že se závislostí nejdříve bojoval sám, nicméně boj sám nezvládal. Alkohol a drogy byly součástí jeho života už příliš dlouho. Proto se rozhodl, že půjde na odvykací léčbu. Měl navíc i mnoho soukromých problémů a nejdůležitějším byl ten, že se stal teprve ve dvaadvaceti letech otcem a nikdy se s novou životní rolí nesmířil. Partnerce nevěřil, že má dítě s ním a tak šel i na test otcovství. V ten moment prý nastala nejhorší situace v jeho životě, protože se pokusil předávkovat léky. Jednoduše neunesl, že by mohl být otcem.

    Závislost na drogách se projevila i v jeho soukromých vztazích. Jeho partnerka ho totiž krátce po incidentu mezi Ráchel Karnížovou a moderátorem Tomym Kottym obvinila z domácího násilí. Na Instagramu Kolárovský později přiznal, že doopravdy nebyl dobrým partnerem a nepřímo naznačil, že obvinění byla pravdivá. Na léčení nakonec nastoupil až v lednu letošního roku.

    @illuminate_production

    17. listopadu 2023 v 14:57, příspěvek archivován: 30. dubna 2024 v 16:16

    Z psychiatrické léčebny se vrátil Kolárovský teprve před nedávnem, od té doby se však snaží fanouškům ozývat na sociálních sítích jak to jen jde. Tentokrát na Instagramu promluvil o tom, že je prý rád, že začíná život od znova. Mediální prostor, respektive jeho profily na sociálních sítích, chce využít prý k tomu, aby mohl sdílet i s ostatními svůj životní příběh. „Neumím zvládnout vztah ani příliš pozornosti, nemám zodpovědnost, absolutně žádnou disciplínu. Neumím zvládnout ani fakt, že jsem v tak mladém věku rodičem,“ vysvětlil na Instagramu.

    Kolárovský sebekritikou nešetří. Sám sebe mimo jiné nazval „plačkou“ a alibistou, který se nikdy nezbaví nálepky narkomana a abstinujícího alkoholika. Prý tím, že o svých zkušenostech bude mluvit, chce dosáhnout toho, že bude motivovat ostatní k tomu, aby vyhledali pomoc. Tvrdí, že až na léčení dostal šanci si vyřešit všechny problémy z dětství.

    Na Instagramu se Kolárovský také podělil o zkušenosti z léčení. Tvrdí, že měl během léčení často strach o vlastní bezpečnost. „Když jsem tam přišel, ještě jsem měl kocovinu. Když jsem tam viděl lidi s cirhózou jaer, říkal jsem si. Proč jsem tady? Co tu vlastně dělám,“ vysvětluje. Polovina pacientů údajně vypadala, tak že je „mentálně ve vězení“, ať už to znamená cokoli. Popsal také jednu nepříjmenou zkušenost. Jeden z pacientů se schizofrenií chtěl všechny ostatní pobodat. Myslel si totiž, že personál i pacienti jsou dosazení agenti.

    Fotogalerie