Hráči Realu? Ledově chladní zabijáci, mračil se Tuchel po semifinále Ligy mistrů. Cesta dál prý povede přes penalty

Hráči Realu? Ledově chladní zabijáci, mračil se Tuchel po semifinále Ligy mistrů. Cesta dál prý povede přes penalty
OBSAHUJE VIDEO

Netvářil se naštvaně, ale nebyl ani spokojený. Kouč Bayernu Mnichov Thomas Tuchel hodnotil remízu 2:2 s Realem Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů jako trochu zvláštní výsledek. „Real zase ukázal, jak chladnokrevně proměňuje šance. Výsledek je trochu zvláštní, ale naděje do odvety žije,“ poznamenal po utkání se španělským gigantem. Naznačil také, že v odvetě by mohl Bayern dotáhnout zápas k penaltovému rozstřelu, kde by rozhodl o postupu.

„Začali jsme dobře. Patnáct minut bylo podle našich představ a měli jsme jít do vedení,“ byl přesvědčený Tuchel. Míč však v brance Realu neskončil. „Pak jsme nedodrželi náš plán, byli jsme ve hře stále pomalejší a stále více nejistí, nevím proč," zlobil se kouč Bayernu po utkání před zástupci médií.

Zklamání bylo o to větší, že udeřili hosté z Madridu. Jednoduše, s ledovým klidem. Na startu akce byla krásná přihrávka Toniho Kroose a Viniciuse Junior skóroval. „Měli jsme potíže zrychlit hru a dostat se do boxu, to tam z naší strany bylo jen v první čtvrthodině,“ stěžoval si Tuchel.

Úvodní semifinále Ligy mistrů nabídlo dvě penalty. Bílý balet urval v Mnichově remízu a má k postupu do Wembley blíže

V poločase tedy sáhl ke změnám a efekt se dostavil. Bayern se „zakousl“ do soupeře a dvěma zásahy Leroye Saného a Harryho Kanea skóre otočil. Na výhru to ale nakonec nestačilo. „Pak nám udělali to, co všem: ze dvou šancí vstřelili dva góly," neskrýval zklamání Tuchel. I podruhé se do sítě Mnichovských trefil Vinicius Junior, když tentokrát proměnil penaltu.

Ohledně šancí, pravdou je, že Real se dostal k ohrožení Neuera v brance čtyřikrát. Kroos a Vinicius Junior ale na oporu Bayernu nevyzráli.

Tuchel přiznal, že se po remíze 2:2 cítí trochu divně, ale výchozí pozice do odvety, která se bude hrát 8. května, je jasná a nemá cenu nad ní moc přemýšlet. Kouč vykreslil i možný scénář, jak by to mohlo vypadat na půdě Realu a kudy by mohl Bayern proklouznout do finále Ligy mistrů. „90 minut, 120 minut, penaltový rozstřel, vítězství v Madridu a dál do Wembley. Šance před odvetou jsou padesát na padesát.“