Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
1. května 2024 8:49
Čas čtení 0:33

Vlaky na Vysočině pořádně zrychlí. Podívej se, kde všude dojde ke změně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vlaky na Vysočině pořádně zrychlí. Podívej se, kde všude dojde ke změně
Zdroj: Unsplash/László Glatz/na voľné použitie

Správa železnic modernizuje havlíčkobrodskou trať. Na jakých úsecích tě čekají výluky?

„Po dokončení všech prací se zvýší nejen komfort cestování, ale i traťová rychlost, což ocení dopravci, kteří budou moct naplno využít parametry svých nových vozidel,“ řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Vlaky totiž zrychlí ze 100 kilometrů za hodinu na 160.

30. dubna 2024 16:21 Čas čtení 0:26 iPady se staly součástí směrnice Evropské komise. Co všechno musí Apple změnit? iPady se staly součástí směrnice Evropské komise. Co všechno musí Apple změnit?

V úterý 30. dubna byly zahájeny hned tři stavby. Celkovou obnovou projde stanice ve Vlkově u Tišnova a navazující úsek do Křižanova. Do začátku listopadu zde dopravu nahradí autobusy, rekonstrukce by měla být hotova na začátku příštího roku. Naproti tomu modernizace úseku z Přibyslavi do Pohledu potrvá do jara 2027, bude tu zachován jednokolejný provoz.

„Význam této trati se jasně prokázal při modernizaci úseku mezi Brnem a Blanskem, kterou jsme prováděli za úplného přerušení provozu. Přes Vysočinu jezdily dálkové mezistátní expresy i nespočet nákladních vlaků,“ dodal Svoboda. Celkové náklady dosahují necelých sedmi miliard korun, projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Domů
Sdílet
Diskuse