Hlavní obsah

V Rusku hořela ropná rafinérie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ropné rafinérii v ruské Rjazaňské oblasti propukl v noci na středu požár. Informuje o tom list Ukrajinska pravda. Na místě pracovali záchranné složky. Ruský server RBC uvedl, že za dronovými útoky v několika ruských oblastech stojí ukrajinská armáda. Později se k útoku přihlásily ukrajinské bezpečnostní složky.

Foto: Ukrajinska Pravda/Síť X/Screenshot

Požár ruské rafinérie

Článek

Podle ruského serveru RBC za dronovými útoky stojí ukrajinská armáda, což později pro list Ukrajinska Pravda potvrdil i zdroj z ukrajinských tajných služeb. „Byl zasažen vojenský cíl v Rjazani. Jsou na něm značné škody,“ uvedl zdroj.

O dronovém útoku v Rjazaňské oblasti informoval i gubernátor Pavel Malkov, o poškození rafinérie ovšem nehovořil. „Rjazaňská oblast byla napadena bezpilotními letouny. Podle předběžných informací nedošlo k žádným obětem,“ uvedl na Telegramu Malkov.

V důsledku dronového útoku propukl v tamní ropné rafinérii požár, o kterém informoval list Ukrajinska Pravda. Podle očitých svědků k požáru došlo kolem třetí hodiny ranní, což je i čas zveřejnění příspěvku Malkova. Svědci uvedli, že bylo nejprve slyšet „hučení“ a posléze následovaly dva výbuchy.

Drony v noci na středu zaútočily také v ruské Voroněžské oblasti. Gubernátor oblasti Alexandr Gusev po jedné hodině ranní informoval o leteckém poplachu v oblasti. Posléze uvedl, že se protivzdušné obrany podařilo všechny drony sestřelit.

„Celkem byly podle aktualizovaných údajů v regionu v noci (na středu) detekovány a sestřeleny tři bezpilotní letouny, včetně jednoto na předměstí Voroněže. Na místě nejsou žádné oběti,“ uvedl na Telegramu Gusev s tím, že později v dalším příspěvku upřesnil, že padající trosky dronů poškodily tři domy.

Na frontě nemáme rotaci, jídlo ani pití. Velení nám dává podivné rozkazy, řekl Novinkám ukrajinský mariňák

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám