Hlavní obsah

Rusové zaútočili na Oděsu, tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři lidé zahynuli a další tři byli zraněni při ruském raketovém útoku na přístavní město Oděsa, ke kterému došlo v noci na středu. S odkazem na šéfa Oděské oblasti Oleha Kipera o tom informuje list Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Následky pondělních ruských útoků

Článek

„Při útoku zahynuli tři lidé, tři další byli zraněni. Zraněným je poskytována veškerá potřebná zdravotnická pomoc,“ uvedl na Telegramu Kiper, podle něhož dále došlo k poškození civilní infrastruktury. „Vyjadřuji upřímnost soustrast rodinám obětí,“ dodal s tím, aby lidé vždy okamžitě reagovali na spuštěné letecké poplachy.

K útoku se vyjádřil také starosta Oděsy Henadij Truchanov, který uvedl, že ruské rakety poškodily civilní obytné budovy. „Již druhý den po sobě na nás (Rusové) pálí balistické rakety. Žádám vás (obyvatele Oděsy), abyste co nejrychleji reagovali na varování před nálety a přesunuli se na bezpečná místa,“ uvedl Truchanov na Telegramu.

Ruská armáda raketami zaútočila na Oděsu i v pondělí. Tehdy zemřelo pět lidí a dalších zhruba třicet bylo zraněno, mezi nimi byla i těhotná žena a dvě děti.

Na frontě nemáme rotaci, jídlo ani pití. Velení nám dává podivné rozkazy, řekl Novinkám ukrajinský mariňák

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám