Síť Twitch spouští informační kanál podobný TikToku

Společnost Twitch v úterý oznámila, že tento týden všem uživatelům oficiálně zpřístupní nový kanál podobný kanálu TikTok.

Nový kanál, který se spouští jako karta v aplikacích Twitch pro iOS a Android, umožňuje uživatelům procházet kousky obsahu a objevovat nové streamery. Oficiální spuštění následuje po dřívějších testech kanálu, které Twitch zahájil v srpnu 2023.

Tímto spuštěním se Twitch připojil k mnoha dalším populárním aplikacím, které po nárůstu popularity TikToku spustily vlastní kanály s krátkými videi. Například Instagram, YouTube, Snapchat nebo v Česku také Seznam.

V rámci kanálu jsou dvě karty – živý kanál a kanál s klipy. V živém kanálu se zobrazují živé přenosy od streamerů, které uživatelé již sledují, a od streamerů, o kterých si Twitch myslí, že by se jim mohli líbit. Kanál „klipy“ zobrazuje nejlepší momenty od streamerů z celého Twitche a umožňuje divákům objevovat obsah od streamerů, i když nejsou naživo.

Zatímco lidé obvykle chodí na Twitch, když mají dostatek času na sledování živého vysílání, nový kanál s klipy je určen pro chvíle, kdy mají uživatelé k dispozici jen několik minut.

Zdroj: techcrunch.com, https://x.com/Twitch