Hlavní obsah

Loupežníci v Brně si vzali do akce jako pomocníka desetiletého kluka. My jsme mafiáni, křičeli pak na oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Je úctyhodné, když se řemeslo v rodině dědí z otce na syna či vnuka. Smutné ale je, když se jedná o loupežničení. K těžko pochopitelnému kroku v tomto směru sáhli Milan Packo starší a mladší, kteří si k vyřizování účtů přizvali teprve desetiletého příbuzného. A zatímco dospělí hrozili teleskopickým obuškem, kluk aspoň pořvával vulgarity.

Milan Packo st. (vpředu) a Milan Packo ml. přicházejí k soudu.Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

K bizardní loupeži došlo v polovině prosince 2022 v jednom z bytů v centru Brna. Packovi maskovaní kuklami zazvonili, a když jim obyvatel bytu otevřel, mladší Packo jej přetáhl teleskopickým obuškem, který mu ovšem při ráně vypadl z ruky. „Dáš mně ty peníze,“ prohlásil Packo a nedbaje svého faktického odzbrojení se hrnul dovnitř.

Následoval je Packo st. a po něm do bytu vešla i žena se svým teprve desetiletý synem. Uvnitř bytu si muži sundali kukly a pustili se do debaty s přepadeným. „Křičeli, ať jim dá peníze, nebo že ho zabijí, že jsou mafiáni a nebojí se. Nejvíc aktivní byl Packo ml., který opakoval, že seděl v base,“ zapsalo v obžalobě státní zastupitelství.

Jsem věřící a nikdy jsem nelhal. Byl jsem vícekrát trestán, ale to jsem byl mladý. Teď jsem starší člověk a myslím jináč
Devatenáckrát trestaný Milan Packo st.

Když křik nepomohl, obrátil se Packo ml. na svého otce, aby vytáhl pistoli a přepadeného zastřelil. Ten sáhl pod kabát a předstíral, že má zbraň. Přítelkyně přepadeného muže, která scéně přihlížela, se začala třást a prosit, aby jim nic neudělali. To se do akce zapojil i kluk, který ženě začal nadávat „ty ku*do!“ Nakonec všichni loupežníci s nepořízenou z bytu odešli.

Otce a syna potrestal brněnský městský soud třemi a čtyřmi lety vězení, oba se proti verdiktu odvolali. „Je to absolutně absurdní. Nikdy jsem u toho nebyl, byl jsem totiž na oslavě. Jsem věřící a nikdy jsem nelhal. Byl jsem vícekrát trestán, ale to jsem byl mladý, pil jsem. Teď jsem starší člověk a myslím jináč,“ dušoval se devatenáctkrát trestaný Packo st.

„Já tam byl, ale sám. Ten teleskop, dyť na něm nebyly ani moje otisky. Ta poškozená tvrdila, že jsme tam byli čtyři hodiny. Co bychom tam dělali čtyři hodiny?“ obhajoval se Packo ml., který má už také pěknou řádku záznamu v rejstříku a u něhož velitel eskorty raději žádal, aby měl muž pouta na rukou i po dobu soudního jednání.

Odvolací senát v čele s Markétou Jirsovou nenašel důvod k zásahu. „Obhajoba Packa st. o tom, že tam nebyl, byla spolehlivě vyvrácena svědeckými výpověďmi. Poškození se jasně vyjádřili k tomu, jak se obžalovaní dostali do jejich bytu a co žádali. Ani jeden z obžalovaných nemá na své straně žádnou polehčující okolnost. Hrozilo jim až deset let vězení, tresty jsou tak spíše mírné,“ konstatovala Jirsová.

Lupič přepadl benzinku a jako zbraň použil hada

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám