Hlavní obsah

Opilý cizinec za volantem kličkoval ulicemi Brandýsa. Policisty chtěl uplatit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brandýs nad Labem

Dva, tři nebo čtyři tisíce? Policisty v Brandýse nad Labem se pokoušel uplatit opilý cizinec, který se v autě motal ulicemi města. Nevlastnil ani řidičský průkaz, jediné, co u sebe měl, byl pas. Celé jeho jednání zaznamenala kamera na vestě jednoho z policistů.

Opilý cizinec chtěl u Prahy podplatit policisty.Video: Policie ČR

 
Článek

Kličkujícího auta si policisté všimli v sobotu 20. dubna kolem deváté hodiny večer. Řidič jel Brandýsem nad Labem pomalu a přejížděl ze strany na stranu, hlídka se auto proto rozhodla zastavit.

Za volantem seděl 56letý cizinec, který policistům předložil cestovní pas. Jiný doklad jako řidič předložit nemohl, řidičský průkaz nevlastnil. „Policisté cizince vyzvali, aby se podrobil testu na alkohol, kdy opakované dechové zkoušky prokázaly hodnotu dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí policistů Pavel Truxa.

Ve chvíli, kdy cizinec zjistil, že trestu neunikne, začal na policisty gestikulovat prsty číslice a mnul prsty, jako kdyby v nich držel papírové bankovky. Policisty se tak snažil uplatit.

Čtyři tisíce pro každého

„Nejprve gesty, později i slovně jim nabízel nejprve dva tisíce korun, později tři a nakonec skončil u čtyř tisíc korun pro každého. Policisté muže upozornili, že si celé jeho jednání natáčejí na kameru, a opakovaně ho vyzvali, aby s nabízením úplatku přestal,“ dodal Truxa.

Cizince dvoučlenná hlídka policistů, která se uplatit nedala, převezla na služebnu. Druhý den kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení. Hrozí mu šestileté vězení.

Foto: Policie ČR

Opilý cizinec chtěl u Prahy podplatit policisty.

BMW s opilcem za volantem vyletělo ze silnice a zapíchlo se do svodidel

Krimi

Výběr článků

Načítám